Зареждане

Дрикус Дю Плесис удуши Израел Адесаня в 4-тия рунд

Дрикус Дю Плесис удуши Израел Адесаня в 4-тия рунд
Публикувано на: Август 18, 2024 в 07:40 ч
Дрикус Дю Плесис защити титлата си срещу бившия шампион Израел Адесаня. Двамата оглавиха събитието UFC 305, което се проведе в Пърт, Австралия. Битката им беше доста интересна и може би Адесаня водеше по точки. В 4-тия рунд обаче Дю Плесис успя да го събори на земята и го накара да се предаде, след като му приложи rear-naked choke. 

Първият рунд беше предпазлив. Двамата не поемаха рискове и се точкуваха с лоу кикове и крошета. Нямаше много активност и този начален рунд беше доста равностоен. Във втория рунд Дю Плесис успяваше да събори Адесаня на земята. Той се опита да го събмитне, но Адесаня оцеля. Дрикус се беше вкопчил в него и не му даваше да диша.

Той беше настоятелен със събарянията и доминираше с борба и граплинг. Дрикус печелеше ценно време контрол в клинча, а Израел не успяваше да му противодейства. В третия рунд Адесаня контролираше битката, която се проведе изцяло в стойка. Дю Плесис изглеждаше тромав и не успяваше да се доближи, за да вкара попаденията си.

Адесаня вкара повече удари и по-доброто беше за него в този рунд. Беше трудно да се каже кой води, но може би Адесаня спечели първия и определено взе третия рунд. В 4-тия рунд Израел продължи да води битката. Той изглеждаше по-свеж и вкара добра комбинация, след което Дрикус се опита да го събори, но не успя.

Израел продължи да води срещата, а Дю Плесис изглеждаше изморен. В средата на рунда Дю Плесис се събуди и започна да пресира Адесаня, който посочи към центъра и го предизвика да разменят бомби. Дю Плесис натисна със серия от десни удари, след което се вкопчи в Адесаня и го събори на земята. Адесаня си даде гърба, а Дю Плесис прилага захват за предаване.

Израел се предава в 4-тата минута на 4-тия рунд и губи срещата. Това е 10-та поредна победа за Дю Плесис, който защити титлата за 1-ви път. Сега вероятно ще му се наложи да направи реванш с Шон Стрикланд в края на годината или началото на 2025 година. Адесаня навлиза в серия от 2 загуби за първи път в кариерата си.










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес