Зареждане

Алекс Перейра: Слизам пак в средната категория

Алекс Перейра: Слизам пак в средната категория
Публикувано на: Август 18, 2024 в 10:45 ч
Шампионът в полутежка категория Алекс Перейра обяви, че ще се завърне в средна категория след главното събитие на UFC 305 тази вечер.

UFC 305 беше оглавено от битката за титлата в средна категория между Дрикус Дю Плесис и Израел Адесаня.

Дългоочакваният мач се оказа вълнуваща битка между двамата. Първият рунд беше изключително равностоен, но Дрикус Дю Плесис излезе и се наложи над Изи във втория. Израел Адесаня обърна хода на събитията в своя полза в третия рунд и изглеждаше, че „DDP“ е уморен и в беда в ранните етапи на четвъртия рунд. Въпреки това „DDP“ нанесе голям удар и успя да повали бившия шампион, а след това незабавно се нахвърли върху него и завърши битката задушаване.

Веднага след приключването на днешния двубой „Дю Плесис срещу Адесаня“ Алекс Перейра се включи в Instagram, за да обяви, че планира да се завърне в средна категория след двубоя си за титлата UFC 307 с Халил Раунтри-младши.

„Слизам в средна категория още веднъж!“


Алекс Перейра не се е състезавал в средна категория, откакто претърпя брутална загуба с нокаут от Израел Адесаня на UFC 287. Оттогава насам „Poatan“ постигна четири поредни победи в полутежка категория, включително завоюва титлата над Иржи Прохазка, а след това защити пояса на два пъти срещу Джамахал Хил и чешкия самурай.

Като се има предвид настоящият пейзаж на дивизиите в средна и полутежка категория, изглежда, че Перейра може да се бие за титлата в долната категроия през първото тримесечие на 2025 г.

Главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт вече обяви, че Шон Стрикланд ще бъде следващият човек, който ще предизвика Дрикус Дю Плесис за пояса в средна категория. При това положение, ако Алекс Перейра успее да победи Халил Раунтри на UFC 307, промоцията вероятно няма да има нищо против „Poatan“ да се завърне в средна категория в опит да си върне тази титла.

Как мислите, че би се развил двубой между Алекс Перейра и Дрикус Дю Плесис?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес