Зареждане

3 причини за да закусите

3 причини за да закусите
Публикувано на: Декември 6, 2010 в 10:44 ч

Има много причини да пропуснем закуска. Все още ни се спи, бързаме и нямаме време да си направим нещо, храненето рано сутрин разстройва стомаха ви.

 
Стига толкова извинения: закуската е важна, ако искате стройно тяло, да качите маса и да успеете в тренировките.
 
Добрата новина е, че не е нужно да закусите, докато сте си у дома.
 
"Ако не тренирате сутринта, няма реален риск от загуба на мускулна маса, ако закъснеете със закуската," казва д-р Алън Арагон, който е специалист по хранене в Калифорния. Вземете си нещо хубаво и полезно за закуска в работата с вас и ще имате същите ползи.
 
Повече мускули
 
Ако искате стройно и силно тяло, не бива да пропускате закуската. Тъй като резервоарът тогава ви е празен, тялото ви е много чувствително на хранителните вещества, така че го заредете с правилни такива, за да започне синтеза на протеини и изграждането на мускули.
 
В сутрешните часове тялото ви е в състояние, което много прилича на това след тренировка, твърди Арагон.
 
"Синтеза на протеин в мускулите е нисък сутринта, така че ако уважите това, допринасяте повече за изграждане на мускулна тъкан." А повече мускули означава, че горите повече калории през деня.
 
Микс от протеини (като например кисело мляко) и малко въглехидрати (някой плод) ще ви дадат мускулна енергия и ще ви помогнат да тренирате по-добре.
 
По-малко мазнини
 
Хапвайте си сутрин за да преборите шкембето.
 
Храненето сутринта намалява шанса да преядете по обяд, тъй като кръвната захар си остава еднаква, докато не предозирате с въглехидрати. Със закуската обаче вие давате засилка на метаболизма си и се чувствате сит за по-дълго време - което означава и че ще стоите по-далеч от хот-дозите и другите храни-боклуци около вас.
 
Но закуската означава много повече от предотвратяване на къркорещия ви стомах по време на сутрешното събрание.
 
"Когато хората пропуснат закуската, нивата им на инсулин, хормонът който задържа мазнините, се повишава при следващото хранене, което правят," казва д-р Джони Боуден, който също е специалист по хранен в Лос Анджелис. Закусвайте сутринта и така ще държите нивата на инсулин ниски и ще горите вместо това мазнини.
 
Защо не си направите малко яйца? В проучване относно затлъстяването, мъжете на редуцирани калорийни диети за закуска приемали или две яйца или питка. Въпреки, че и двете храни съдържат еднакъв брой калории, тези които приемали две яйца, стопили 65% повече мазнини след 8 седмици.
 
По-добра концентрация и енергия
 
Въпреки че повечето проучвания по тази тема са финансирани от фирмите, които се занимават с пълнозърнести храни, в действителност такава закуска ще повлияе добре на мозъка ви. Редовната закуска помага за повече енергия, концентрация и бдителност.
 
Замислете се: цяла нощ не сте яли - мозъкът ви се нуждае от гориво за да схване всичките документи и важни e-mail-и, които ви праща шефът. Но не се нахвърляйте веднага към сладкото. Всяко такова нещо ще ви зареди с много захар, а след това ще последва спад. На кого му е нужно това в 10 сутирнта? Ако искате пълнозърнеста храна, пробвайте с мюсли, казва Боуден. Опитайте кисело мляко, боровинки и ядки като добър микс от протеини, полезни мазнини и въглехидрати.
 
Автор: Британи Ришър
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес