Зареждане

Халил Раунтри няма да се опитва да свали Алекс Перейра: Това не е в плановете ми

Халил Раунтри няма да се опитва да свали Алекс Перейра: Това не е в плановете ми
Публикувано на: Август 21, 2024 в 07:59 ч
Халил Раунтри е готов да даде на феновете си запомняща се битка тази есен. 

По-рано този месец Дана Уайт разкри, че действащият шампион в полутежка категория Алекс Перейра ще оглави завръщането на промоцията в Солт Лейк Сити на 5 октомври. Там "Poatan" ще се срещне с Раунтри, претендент № 8 в дивизията, в битка, която никой не очакваше да види. Поне не толкова скоро.

Новината за титлата на Раунтри остави много бойци и фенове разочаровани, като много от тях смятат, че в дивизията има далеч по-заслужили претенденти, т.е. Магомед Анкалаев. Да не говорим за факта, че в момента Раунтри е отстранен от Атлетическата комисия на щата Невада след прием на забраненото вещество дехидроепиандростерон (DHEA).

В резултат на това той беше принуден да се откаже от предварително планирания си сблъсък с Джамахал Хил на UFC 303 през юни. 

"The War Horse" внася в октагона вълнуващ стил, който със сигурност ще доведе до голям бой, което вероятно е причината UFC да се спре на него като следващ съперник на Перейра. Така че не очаквайте да видите опити за сваляне, когато Раунтри оглави първото си платено шоу на най-голямата сцена на ММА. 


"Вижте това: в кариерата си никога не съм отбелязал нито едно сваляне", каза Раунтри. "Това не влиза в плановете ми, нали? Тук съм, за да организирам невероятен бой за феновете.

"Тази битка, независимо от това, което някой казва, е битка за феновете. Мисля, че с моя стил, с неговия стил, тази битка няма да ги разочарова. Така че аз съм там, за да направя това, което правя, да направя това, на което моите фенове и всички знаят, че съм способен. И единственото, което мога да кажа, е, че очаквам да се получи един страхотен бой, човече." 

Да стоиш в стойка с Алекс Перейра вероятно не е най-разумната стратегия, но досега тя служи на Раунтри доста добре.

Халил Раунтри казва, че независимо дали ви харесва или не, той е следващият 

Що се отнася до всички хейтъри, Раунтри не се интересува от това, което казват група клавиатурни воини. 

"Това няма значение. Няма значение", казва Раунтри. "Битката ще се състои независимо от това какво мислят или не. Битката ще се състои и тя ще бъде добра. И това е всичко, което мога да кажа, човече."
 

В момента Раунтри е в серия от пет победи, като четири от тях са с нокаут. Като цяло той има девет финала в общо 13 победи, седем от които идват под знамето на UFC. Последната му победа дойде срещу вечния претендент Антъни "Lion Heart" Смит през декември, като отстрани някогашния претендент за титлата в третия рунд с перфектно премерен ъперкът. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес