Зареждане

Том Аспинал: Дрикус Дю Плеси е един от най-умните бойци на UFC

Том Аспинал: Дрикус Дю Плеси е един от най-умните бойци на UFC
Публикувано на: Август 20, 2024 в 16:00 ч
Временният шампион на UFC в тежка категория (до 120 кг), англичанинът Том Аспинал, високо оцени настоящия носител на титлата в средна категория на UFC (до 84 кг), южноафриканецът Дрикус дю Плеси. Миналия уикенд Дю Плеси успя да защити титлата си за първи път.

Звездата от Южна Африка успя да се справи с Израел Адесаня със събмишън в 4-тия рунд. Това беше неговата 10-та поредна победа в UFC. Дрикус остана непобеден в организацията и впечатли Аспинал с представянето си. Том вярва, че Дю Плеси е сред най-умните бойци в UFC.

Ето какво каза Аспинал по адрес на своя колега:

„Дрикус не може да бъде отхвърлен. Лично аз гледам битки като боец и като фен, за да се опитам да уловя малките нюанси. В случая с Дрикус, честно казано съм объркан от стила му и не го разбирам. По време на битка той обикновено изглежда по-нисък от опонентите си по отношение на техниката. Но в същото време Дрикус не им отстъпва. Стратегията, която неговият треньорски щаб прилага, е невероятна. Дю Плеси е един от най-умните бойци в UFC. Човекът просто влиза и намира начин да спечели. Той е невероятно силен, въпреки че техниката му изглежда мръсна.

Дрикус обаче компенсира това със своя дух, воля за победа и упоритост. Изглеждаше фантастично срещу Изи. Гледате го и си мислите: „Той е небрежен и прави всичко погрешно“. Но това е неговата тактика - да използва неортодоксален стил, с който разбива опонентите си. Мога да гледам този човек цял ден и да си мисля: „Уау, този човек просто смазва психически и физически опонентите си.“ Трябва също така да му отдадем заслуженото за неговата бойна интелигентност. Дю Плеси систематично разби Израел Адесаня, а това очевидно не е лесно.“, каза Аспинал.

Ще успее ли Дю Плеси да властва в категорията ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес