Зареждане

Том Аспинал: Защо да чакам Джон Джоунс ? Аз съм безспорен шампион

Том Аспинал: Защо да чакам Джон Джоунс ? Аз съм безспорен шампион
Публикувано на: Декември 19, 2023 в 12:00 ч
Том Аспинал не е доволен от факта, че UFC обявиха запазването на битката между Джон Джоунс и Стипе Миочич. 

През ноември Джоунс трябваше да брани безспорната титла при тежките срещу Миочич в Ню Йорк. За съжаление "Bones" получи контузия и се оттегли. От UFC създадоха временна титла, за която Аспинал премери сили със Сергей Павлович. 

Том спечели с нокаут за 69 секунди и си тръгна с временната титла. Оттогава той настоява UFC да го направят безспорен шампион, ако Джоунс не иска да се бият. Дейна Уайт не се съгласи и обяви, че Джоунс остава шампион, а Миочич остава негов опонент.

Ето какво смята Аспинал по темата:

„Наистина обичам ММА, особено UFC. За мен това са битки на най-добрите срещу най-добрите. Голям фен съм и на бокса, който много обичам. Аз не разбирам модела на този спорт. Не трябва да има пет или шест различни световни шампиона в едно и също тегло. Нека разберем кой е шибаният шампион. 

Сега има двама шампиони в тежката категория на UFC, а това е грешно. Можете да го гледате както искате. Следващата ми битка трябва да е за безспорната титла. Как би могло да бъде иначе ? Всички тези глупости с наследството. Не разбирам как е възможно това. 

Да, нека Миочич и Джоунс проведат официална битка, но защо да ги чакам ? Защо карате другите да чакат ? Разбрах, че това е Джон Джоунс. Няма по-голям фен на тази земя от мен, но това не е боксът. Това не са момчета, които се избягват. Това не е битка между първият и десетият в класирането.

Нека разберем кой е шампионът, защото съм сигурен, че това съм аз.", сподели Том Аспинал.

Прав ли е Аспинал ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес