Зареждане

Безумният тренировъчен режим на Масахико Кимура

Безумният тренировъчен режим на Масахико Кимура
Публикувано на: Октомври 6, 2023 в 07:34 ч
Масахико Кимура е японски джудист, който е смятан за един от най-великите джудисти на всички времена. Роден е на 10 септември 1917 г. в Кумамото, Япония (5 фута и 170 см; 85 кг, 187 кг). В граплинга обратното заключване на ръката уд-гарами често се нарича "Кимура", поради известната му победа над създателя на бразилското жиу-жицу Хелио Грейси.

Масахико Кимура започва да тренира джудо на 9-годишна възраст и след шест години джудо е повишен в йондан (4-ти дан) на 15-годишна възраст. Той побеждава шестима противници (всички те са били 3-ти и 4-ти дан) подред. През 1935 г., на 18-годишна възраст, той става най-младият годан (черен колан 5-та степен), когато побеждава осем последователни противника в Кодокан (седалище на главния ръководен орган на джудото).

Вижте също: Легендарният Масахико Кимура: джудистът, който победи Хелио Грейси и преосмисли бойните изкуства

Забележителният успех на Кимура отчасти се дължи на фанатичния му тренировъчен режим, ръководен от учителя му Тацукума Ушиджима. Съобщава се, че Кимура е загубил само четири мача по джудо през живота си, като всички те са се случили през 1935 г. След тези загуби той обмисля да се откаже от джудото, но благодарение на насърчението на приятели започва да тренира отново. Постоянно практикува хвърлянето с крак осото гари срещу дърво. Ежедневните рандори или спаринг сесии в доджото на Токийската полиция и Кодокан водят до множество съперници, които получават сътресение на мозъка и губят съзнание. Много от противниците помолили Кимура да не използва своето осото гари.


В разгара на кариерата си Кимура тренира по хиляда лицеви опори и девет часа всеки ден. На 30-годишна възраст той е повишен в 7-и дан, чийто ранг е замразен след спорове с Кодокан за това, че е станал професионален борец, отказал е да върне знамето на Общояпонския шампионат по джудо и е издавал дански звания, докато е бил в Бразилия.

Самият Мас Ояма казва, че единственият човек, който е тренирал толкова усилено, колкото него... или всъщност по-силно от него, е бил единственият и неповторим: Масахико Кимура...

Дневният тренировъчен режим на Масахико Кимура (Кимура тренира 6 дни в седмицата):

1 000 лицеви опори или индуски лицеви опори
Заешки скок - 1 км
Стойка на глава - 3 x 3 минути (срещу стената)
Тренировка по джудо - 100 хвърляния
Раменна преса с дъмбел - 15 повторения от всяка страна ИЛИ лежанка- 3 серии: 3, 2 и 1 повторение
200 коремни преси от гърба на партньора или коремни преси с наклон
200 клякания с партньор / лост / щанга / чувал (150-200 кг)
Тренировка по джудо - 100 упражнения за събмишън
500 Shuto (саблен удар)
Тренировка по джудо - 100 влизания
Джудо Рандори - "X" х 3 минути
Тренировъчни хвърляния (особено Uchi-mata) срещу дърво - 1 час
Допълнителни тренировки по джудо - 1 час

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес