Зареждане

Фьодор измъкнал Александър от затвора през 2003 г.

Фьодор измъкнал Александър от затвора през 2003 г.
Публикувано на: Септември 24, 2022 в 10:00 ч
Все още е мистерия причината, която вкарва в затвора Александър Емеляненко на 18-годишна възраст.

Добре известно е защо Александър беше вкаран в затвора за втори път (2014-2016). Причината беше изнасилване на икономка (боецът отрича вината си). Но точната причина за първия му престои зад решетките (1999-2003) все още не е известна. Самият Александър не я разкрива.

„Няма да говоря подробно за причината за първия престои в затвора. Израснал съм на улицата. Майка ми е учителка, баща ми е обикновен работник във фабрика.

Бях на улицата през цялото време, момчетата и аз бягахме и бяхме хулигани.

Тогава започна бъркотия в нашия отбор. Аз не направих това, за което ме вкараха, измислиха ми куп неща.", споделя Александър пред руските медии.


През годините в медиите се появи информация, че Александър е осъждан за грабеж и хулиганство. Има различни коментари в интернет за първия престои на Емеляненко в затвора. Няколко души твърдят, че Емеляненко задигал портмонетата на пияни мъже.

Преди няколко години бившият мениджър отборът, за който Емеляненко-старши играе през 2000-2003 г. Николай Питков каза на журналиста Александър Лютиков, че Фьодор е помогнал за измъкването на Александър от затвора.

„Знаех, че Фьодор има двама по-малки братя (най-малкият е Иван). Знаех, че един от тях е в затвора. Фьодор ми разказа за Саша, че бил боксьор. И веднъж Фьодор казва: „Можеш ли да помогнеш да го измъкна от затвора?" Белгородските боксьори ни помогнаха да се уверим, че Саша излезе предсрочно.

Трябваше да се даде малка сума - не подкуп, разбира се, а на някой, който законно ще оформи правилно всички документи. Фьодор беше готов да даде тези пари. Решихме заедно да помогнем на момчето. И вече имахме трима в тежка категория: Федя, Саша и Сережа Харитонов.", споделя Питков


Александър бил в една килия със зъл грузинец, който пребивал всички в килията. Няколко дни по-късно въпросният грузинец настоявал Александър да бъде махнат от него, защото Емеляненко го пребил.

Александър засегна тази тема (помощта на Фьодор ) през септември 2019 г. - в интервю за руска медия:

 „Федя дойде в моя затвор и каза:„ Хората, които те поставиха в затвора, ме изпратиха при теб. Ако им се извиниш чрез мен, ще получиш условна присъда.

Отговорих: „Слушай, Федя, ако направя това, момчетата няма да ме разберат. Нека не повдигаме отново тази тема. Въпреки че ще лежа в затвора, ще бъда чист пред хората и Бог.

Не исках да се огъвам или да се извинявам на някого заради лична изгода.”, споделя Алексаднър.


Малко по-късно Фьодор коментира изказването на своя брат и сподели, че той лъже за всичко.

„Знаете ли, обиден съм, защото всяка дума на Александър е лъжа. По отношение на мен, моите близки, хората, които са му помогнали, всичко е пълна лъжа.

Александър казва, че уж съм отишъл в затвора, за да го карам да се извини на някого или да направи нещо. Това са глупости. Епизодите бяха много и различни. 

Ако тази информация [за първата присъда на Александър] я няма, нека вече да изчезне някъде. Само се надявам, че някой ден Александър ще има съвест, за да спре да говори лъжи.

Има свидетели, които знаят как е било.", каза Фьодор.

Към днешна дата Фьодор и Алексаднър не си говорят от няколко години. Двамата често се обиждат чрез медиите. Явно Фьодор е помагал на Александър през по-голямата част от неговия живот, но Алексаднър не спираше да се дъни.

В крайна сметка Фьодор се е изморил от брат си и преди няколко години сподели, че за него Александър е мъртъв и погребан.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес