Зареждане

Фьодор Емеляненко пое голям риск с реваншът срещу Райън Бейдър

Фьодор Емеляненко пое голям риск с реваншът срещу Райън Бейдър
Публикувано на: Ноември 20, 2022 в 00:00 ч
Фьодор Емеляненко най-накрая направи своя избор за опонент, който да бъде последен за него в кариерата му.

Вижте още - Официално: Фьодор Емеляненко срещу Райън Бейдър 2 на Bellator 290

От Bellator официално обявиха, че "Последният император" ще направи реванш с Райън Бейдър. Битката им ще е главна за събитието Bellator 290, което ще се проведе на 4-ти февруари в Калифорния, САЩ. Райън ще заложи титлата си в тежка категория.
Емеляненко се бори дълго и упорито за битка с американеца. Ръководството на Bellator очевидно не искаше да организира тази битка. Други кандидати бяха активно предложени на Фьодор, включително легендарния Андерсън Силва, но легендарният боец показа невероятна упоритост.

Ръководителят на промоцията Скот Кокър дълбоко уважава Емеляненко и очевидно в един момент функционерът просто се е отказал. Сега отмъщението е неизбежно. Всички си спомняме как завърши първата битка, нали ? Ако не сте го гледали, по-добре е да не го гледате - спестете си нервите.

Фьодор стигна до финалите на Grand Prix в тежка категория, но не издържа дори минута срещу Бейдър. Още на 35-ата секунда Емеляненко падна след ляво кроше от Бейдър. В кариерата на руснака не е имало толкова тежки поражения от много години.

След загубата преди 4 години феновете на Фьодор поискаха идолът им да прекрати кариерата си и да спре да рискува здравето си. Но Емеляненко не се отказа. След този провал Емеляненко влезе в октагона още два пъти, като и двата пъти записа победи. Той нокаутира Куинтън Джаксън и Тимъти Джонсън.

След като нокаутира Тимъти, легендарният руснак взе дълга почивка, която до момента на отмъщението с Бейдър ще бъде година и половина! След такъв престой е трудно дори за младите спортисти да се върнат към спорта, какво може да кажем за 46-годишния Емеляненко.

За сравнение, след двубоя с Фьодор, Бейдър направи още шест двубоя, последният през май тази година. Текущата форма на Райън изглежда много по-добра от тази на опонента му. Първата битка показа колко голяма е разликата в сегашния клас бойци.

Да, може да се говори за късметлийски удар на Бейдър, но Фьодор се оказа по-бавен. Райън не е мудният Тимъти Джонсън, с когото Емеляненко се втурна в отчаяна размяна на удари и се оказа с няколко сантиметра по-точен.

Освен, че разполага с бърз и силен удар, Райън се бие много интелигентно. "Последният император" ще бъде изтощен и нокаутиран отново. Райън премина пет рунда в последните си две битки и спечели! За сравнение, Емеляненко не е преминал дори през три рунда за шест години.

Ако не успеете да нокаутирате Бейдър в първия или поне във втория рунд, тогава очаквайте проблеми. Засега има усещане, че Фьодор ще загуби последната битка в кариерата си.

Опитът за отмъщение на Фьодор е достоен за уважение. Той има шанс да се оттегли на върха, което ще бъде мечтан край за кариерата му. Но струва ли си Емеляненко да поема този голям риск ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес