Зареждане

Какво следва за Fedor Emelianenko?

Какво следва за Fedor Emelianenko?
Публикувано на: Август 1, 2011 в 15:32 ч

На 30-ти юли Dan Henderson нокаутира Fedor Emelianenko в първия рунд в главното събитие на състезанието по смесени бойни изкуства (MMA) Strikeforce: Fedor vs Henderson.

И двамата получиха доста пари за усилията си. "Hendo" спечели $800,000, а "The Last Emperor" взе невероятните $1.5 милиона. Това са доста пари, независимо кои са бойците които ги взимат.

feodr emelianenko mma bg


Този двубой беше последния двубой от договора и на двамата състезатели, което означава че те или трябва да си намерят нова организация, в която да се състезават, да се пенсионират или да започнат преговори с Zuffa.

Ситуацията е интересна и за двамата. Fedor загуби всякакви козове за преговори след като записа загуба в трети пореден двубой. Henderson, от друга страна, е доста ценен, както винаги е бил, благодарение на победата му над човека, който е смятан от мнозина за най-добрия боец в тежката категория на всички времена, а също така "Hendo" държи и шампионския пояс в полутежката категория на Strikeforce.

Неговата стойност сега може би е по-висока дори след победата му със зрелищния нокаут срещу Michael Bisping в UFC 100.

Има обаче няколко ключови момента, с които двамата бойци ще се сблъскат в идните месеци. Нека направим малко прогнози за това, което може да се случи.

Fedor Emelianenko:

Накъде може да поеме от тук? Има ли все още място за него в MMA? Това е добра тема за дискусия по няколко причини, най-малкото защото вече има три поредни загуби.

Самия факт, че нивото му спадна толкова бързо за толкова кратко време е притъпило всякакви козове при евентуални преговори, да не говорим за мистиката за най-добър боец, която преди време витаеше около него.

По време на пресконференцията след двубоя, Fedor заяви че иска да се върна в родната си Русия и да прекара време с новородената си дъщеря.

Може би иска да си вземе перманентна почивка.

Още преди загубата от Henderson бе ясно, че президентът на  UFC Dana White няма намерение да се занимава с Fedor и мениджърите му. Нещо повече, минути след края на двубоя на Emelianenko White го нападна вербално чрез профила си  в  Twitter. Постъпка която никак не му прави чест - да напада боец, когато му е "свален гарда" след три поредни загуби.

След закупуването на Strikeforce от Zuffa, остава минимална надежда за боец, който няма победа от октомври 2009 да продължи да участва в организацията.

И така след като UFC и Strikeforce са извън възможностите, какво остава?

Възможно е да се завърне в Япония и да се бие в ММА организацията Dream, но е доста малко вероятно имайки предвид финансовите проблеми в организацията. Английската организация BAMMA напоследък прави шумни ивенти, но тежката категория там е извънредно слаба.

Разбира се, Fedor може да окачи ръкавиците и да сложи край на професионалната си кариера. За жалост няма много опции пред себе си.

Друг възможен вариант е реванш с Henderson заради спекулациите около ранното спиране на двубоя от съдията Herb Dean.  Двубоят може да се състой извън шапката на Zuffa, защото и двамата бойци изиграха последния си двубой по договор с организацията на 30-ти юли.

Но всичко това са само хипотези за бъдещето на "The Last Emperor".

Очаквайте втора част.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес