Зареждане

Шампионката Галина Иванова с видео уроци

Шампионката Галина Иванова с видео уроци
Публикувано на: Юли 20, 2016 в 09:12 ч
Източник: Gong.bg
От днес най-титулуваната професионална българска боксьорка, Галина Иванова, вече има свой собствен видеовлог в най-големия сайт за видеосподеляне в България, Vbox7. В официалния си канал тя ще споделя специално създадени видеоуроци за всички, които се интересуват от бокс и искат да усвоят неговите тънкости.

Галина Иванова се занимава с бокс от повече от 20 години и е седемкратна световна шампионка. Тя има над 30 мача зад гъра си, 16 от които за световна или европейска титла, като последния си трофей завоюва миналата година, когато пред родна публика спечели Световната титла за жени в професионалния бокс, категория "петел". През годините Иванова печели уважението на куп световни шампиони, мениджъри и промоутъри заради своите качества на ринга.

Още като активна състезателка Галя започва да предава своя опит. До ден днешен тя продължава да води тренировки в залата, а този влог е логичното продължение на нейната треньорска дейност, като видеоуроците в него са създадени за всички, които се интересуват от бокс и искат да научат как сами да усвоят основите на този спорт.
 
„Ето че сега дойде момента, в който ще накарам и вас да се влюбите в този спорт - в началото ще бъде много трудно, ще се чувствате като деца, които прохождат, щ се спъвате, ще залитате, но повярвайте ми ще дойде момента, в който ще ви накарам да тичате заедно с мен!“, казва Галина Иванова в промо видеото на канала си.

В първия си видеоурок, който е онлайн от днес, тя споделя тънкостите на най-използвания в бокса удар – ляв прав. Всъщност, той служи за определяне на дистанцията, за мерник и за залъгване на противника. Галя обяснява, че ударите с него не са от най-тежките, но пък възможността за голяма честота го прави много ефективен. Честото използване на ляв прав по време на спаринг разсейва противника и му пречи да се съсредоточи.

Какви още тънкости за левия прав споделя шампионката в първия си видеоурок – вижте във видеото!
 


За още видеоклипове с техники за различни бойни спортове, може да видите в секцията ни "Основни умения".
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес