Зареждане

Ранди Кутюр: Стипе Миочич е най-опасният двубой за Джон Джоунс

Ранди Кутюр: Стипе Миочич е най-опасният двубой за Джон Джоунс
Публикувано на: Юли 17, 2024 в 07:47 ч
Макар мнозина да твърдят, че настоящи шампиони като Алекс Перейра и Том Аспинал биха представлявали сериозна заплаха за краля на тежката категория Джон Джоунс, според бившия шампион Ранди Кутюр бившият носител на титлата Стипе Миочич има най-голяма вероятност да победи Джоунс.

Очаквасе Джоунс, настоящ шампион в тежка категория и бивш двукратен носител на титлата в полутежка категория, да се завърне в битките през ноември в главното събитие на UFC 309 в "Медисън Скуеър Гардън", като се изправи срещу гореспоменатия Миочич.

Първо обаче Джон Джоунс трябва да се справи с две обвинения във връзка синцидент с агент за допинг тестове по-рано тази година на съдебно заседание по-късно този месец, а и с влизането отново във форма тъй като вече над 500 дни не се е появявал в октагона.

В последното си участие Джоунс получи вакантната титла в тежка категория с бляскава победа в първия рунд над бившия временен носител на златото Сирил Ган, като приключи французина с бърза гилотина.

Стипе Миочич е сочен като най-голямата заплаха за Джон Джоунс

И спряган за шампионски битки срещу временния носител на титлата Аспинал, както и срещу бившия шампион в две категории Перейра, който в момента държи трофея в полутежка категория, Джоунс ще се справи достатъчно добре сам, за да победи Миочич през ноември, според спортната икона Кутюр.

"Мисля, че в момента, заради опита, Стипе вероятно има най-големи шансове да победи Джон", заяви Ранди Кутюр. "Аспинал притежава тази сурова физическа сила, но все още е достатъчно зелен и млад, така че ще му е трудно да се справи с Джоунс. Особено ако мине още време, защото Джон с всеки следващ път става все по-силен и по-силен."


"И аз мисля, че колкото по-дълго Джон чака, толкова по-добър ще бъде, ще бъде с пълен потенциал, така че е интересно", продължи Кутюр. "Перейра има да доказва някои неща, придвижването нагоре в категорията не е лесна задача. Едно е да намалиш теглото си и да се преместиш надолу и дори там все още има някои въпросителни, но да се преместиш нагоре и да се справиш с по-големите момчета, а Джон вече отговори на този въпрос, че се справя с по-големите момчета, това е друго нещо...."

Смятате ли, че Стипе Миочич има всичко необходимо, за да победи Джон Джоунс?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес