Зареждане

Хамзат Чимаев се разделил със своя мениджър и с треньора си

Хамзат Чимаев се разделил със своя мениджър и с треньора си
Публикувано на: Август 17, 2024 в 18:00 ч
Последната година беше изключително трудна за Хамзат Чимаев.

Миналата есен той се пребори не съвсем убедително с Камару Усман и това почти напълно разруши аурата му на неуязвим боец. Ако по-рано се смяташе, че агресивната борба на Хамзат рано или късно ще счупи всеки противник, сега възникнаха въпроси.

Въпросите са свързани със слабата му активност в клетката, както и слабата издръжливост. Чимаев може да се бие на пълни обороти само 1 рунд, след което намаля значително темпото. В последните месеци името на Чимаев беше свързано с разочарования за феновте.

Първоначално той се оттегли от битката си с Робърт Уитакър през юни, а след това се забърка в скандал с криптовалута. Хамзат призова феновете да си вложат парите в определена валута, която се срина за часове и така всички загубиха парите си.

В тази история губещите бяха не само тези, които инвестираха в съмнителната криптовалута, но и самият Чимаев, който претърпя колосални репутационни щети. По-късно "Borz" се оправда и сподели, че бил подведен от неговия мениджър, който му казал, че всичко било достоверно.

Сега след скандалната ситуация Асланбек Бадаев, вицепрезидент на чеченската лига АCA, сподели информация за това как е завършило всичко в отбора на Хамзат. Ако вярваме на Бадаев, то тогава Хамзат е предприел сериозни промени с хората около себе си:

„Чимаев смени ли мениджъра и треньора си ? Да, доколкото знам, това е вярно. Той ми каза, че има въпроси към треньора и мениджъра, които са го поставили в ситуацията с криптото. Хамзат каза, че иска в екипа си хора, на които може да се довери. 

Хамзат каза: „Напълно се доверих на треньора в тренировъчния процес и на мениджъра в неговите дела. Оказа се, че съм измамен. Не мога да им вярвам повече. Доверието е важно за мен." Има  моменти, които се случват зад кадър. Мисля, че Хамзат сам ще ви разкаже за тях.", каза Бадаев.

До този момент мениджърът на Чимаев беше Махди Шаммас и той най-често говореше от името на боеца, обяснявайки определени ситуации. Треньори на Чимаев са Азамат Дугулубгов, Андреас Михаел и Алън Нашименто.

Не е ясно с кого точно Чимаев е скъсал отношенията, но във всеки случай това са драстични промени. В момента Чимаев тренира за завръщане през октомври. Дейна Уайт му даде още един шанс за битка срещу Уитакър. Двамата ще се срещнат на галавечерта на UFC в Абу Даби,



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес