Зареждане

Бойци, фенове и журналисти критикуват UFC за Перейра-Раунтри

Бойци, фенове и журналисти критикуват UFC за Перейра-Раунтри
Публикувано на: Август 18, 2024 в 12:00 ч
Настана объркване в полутежка категория на UFC. Дейна Уайт обяви, че Алекс Перейра ще брани титлата срещу Халил Раунтри. Това ще се случи на UFC 307 в Юта в началото на октомври. Новината разгневи бойци, фенове и медии, защото Магомед Анкалаев беше пренебрегнат.

Раунтри е на 8-ма позиция в класирането, а Анкалаев на 2-ро място и в серия от 10 победи. Уайт принуди Анкалаев да се бие с Александър Ракич в края на октомври. Раунтри идва след победа над Антъни Смит. Той се оттегли от битка с Джамал Хил, защото се провали на допинг тест и беше наказан.

Няма никаква логика в това той да се бие за титлата. Самият Халил разкри, че това е изненадата на живота му.

"Това вероятно е най-голямата изненада в живота ми.", коментира Раунтри.

За пореден път Даниел Кормие сподели, че Уайт пази Перейра, за да не загуби от Анкалаев.

„Няма да правя прибързани заключения. Дейна Уайт определено просто искаше да спаси UFC 307, където пропусна голяма битка. Не мога да не чувствам, че той защитава Перейра от Анкалаев и евентуална загуба.", каза Даниел.

Новината не се хареса и на Али Абделазиз:

„Срамота. Анкалаев е единственият легитимен претендент и некоронован шампион. Перейра го знае много добре.", написа Али Абделазиз. 

Ето и какво пише журналиста Джулиан Годгивън.:

„Това е само напомняне, че UFC е компания, която се интересува повече от бизнеса, отколкото от всякакви таблици или класации. Нищо не ме изненадва в тази битка, защото ще бъде напрегната, която вероятно ще завърши с нокаут.“

Джамал Хил също коментира и сподели, че тази битка е ужасно решение и показва, че класирането е безсмислица. Ян Блахович също написа, че Алекс получава специална защита на Дейна Уайт. Вие какво мислите за Перейра - Раунтри ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес