Зареждане

Кристиан Мбили надви храбрия Сергей Деревянченко

Кристиан Мбили надви храбрия Сергей Деревянченко
Публикувано на: Август 18, 2024 в 10:40 ч
Възходът на Кристиан Мбили в света на бокса продължи с категорична победа над ветерана Сергий Деревянченко, която затвърди статута му на основен претендент в суперсредна категория. В битката в Квебек Мбили надви Деревянченко в продължение на десет рунда и спечели с единодушно решение с резултати 100-90, 99-91 и 98-92. Въпреки недобрите резултати, двубоят остава оспорван, тъй като Деревянченко се бори с контузия на левия бицепс, демонстрирайки известната си издръжливост, но отново не успя да се пребори в тежка битка.

Мбили, който удря с голяма сила, контролираше боя в началото с агресивния си стил, но устойчивостта на Деревянченко поддържаше двубоя интересен. Украинският ветеран, макар и затруднен от контузията си, успя да нанесе значителни удари, особено в седмия рунд, когато за момент постави Мбили в отбрана. Въпреки това постоянният натиск на Мбили и способността му да нанася по-атрактивни удари в крайна сметка му осигуриха победата. Въпреки смелите усилия на Деревянченко да се задържи на крака и да продължи да се бие с една ръка, превъзходството на Мбили беше очевидно през целия мач.

За Мбили тази победа е още една стъпка към крайната му цел - да се бори за световната титла, като мечтата му е да се изправи срещу Саул „Canelo“ Alvarez. Въпреки че показа потенциала си срещу Деревянченко, все още има въпросителни дали Мбили е готов за елитното ниво, особено като се има предвид усилията му да довърши съперник с една ръка. Въпреки това представянето на Мбили го държи в полезрението като сериозен претендент и скоро той може да се окаже на ринга с най-големите имена в дивизията.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес