Зареждане

Жайрзиньо Розенструик победи Тай Туиваса с решение

Жайрзиньо Розенструик победи Тай Туиваса с решение
Публикувано на: Август 18, 2024 в 06:11 ч
Жайрзиньо Розенструик успя да се справи с Тай Туиваса.

Двамата споделиха клетката в битка от главната карта на събитието UFC 305, което се провежда в Пърт, Австралия. Противно на очакванията двубоят стигна до решението на съдиите, които бяха разделени в отсъждането си за Розенструик - (29–28, 27–30, 30–27).

Розенструик изцяло контролираше битката, в която нямаше много екшън. В първия рунд двамата започнаха доста търпеливо и се срамуваха да си разменят удари. Розенструик залагаше на лоу кикове, а същото направи и Туиваса. Тай дебнеше за нокаут, а Розенструик си го точкуваше. В края на рунда Жайрзиньо вкара тежък удар в тялото на Тай и беше вкарал в пъти повече удари.

Следващите два рунда също видяха повече активност и точност от Розенструик. Тай беше доста муден и предпазлив. Той не влизаше в размени, а скъсеше ли дистанцията, то Розенструик залагаше на граплинг. В края на битката Розенструик водеше по всички показатели и имаше в пъти повече вкарани удари. Срещата стигна до решение, което беше повече от изненадващо.

Един от съдиите даде 27–30 за Туиваса, което беше напълно неадекватно отсъждане. В крайна сметка другите двама отсъдиха за Розенструик, който спечели с разделно решение - (29–28, 27–30, 30–27). Това е втора поредна победа за Розенструик и 5-та поредна загуба за Туиваса.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес