Най-големият сайт за бойни спортове

       

Работа в клинч в муай тай с Веселин Веселинов

Работа в клинч в муай тай с Веселин Веселинов
Публикувано на: Май 15, 2017 в 07:33 ч

Когато стане дума за муай тай, първото нещо, за което всеки се сеща е атрактивните удари в стойка. Както вече разгледахме в това бойно изкуство има удари с лакти, тежки удари с колена, наред с останалите му оръжия, но един от най-добрите, а в същото време подценявани умения, които се придобиват в тренировките - това е работата в клинч.

Не са много школите по света, извън Тайланд, които да обръщат внимание на клинча, затова ако го усвоите, ще имате сериозно предимство над опонентите си.

За много хора клинчът е хващането на тила на опонента, дърпането му надолу и забиване на максимално много удари с коляно в лицето му. Обикновено това е страничен ефект от гледане на прекалено много ММА и по-малко муайтай битки.

Истината обаче е, че клинчът е много повече от това.

В Тайланд клинчът е начин на живот. Често в школите там седмично отделят много повече време да тренират именно него и значително по-малко да правят спаринг.

Предлагаме ви да надникнете малко повече в основните моменти при изпълнението на клинча. Веселин Веселинов, мауйтай боец и настоящ треньор в зала "Сумайд Халидов", ще ни покаже как правилно да изпълняваме различните техники, за да имаме преимущество в най-близката дистанция.
 

 
Ако решите да упражнявате тези техники и да ги включите в своите тренировки, правете ги бавно, докато ги усвоите; винаги пазете своя тренировъчен партньор и обръщайте внимание на детайлите.

Препоръчваме: Най-търсената екипировка за бойни спортове - Dominator
Веселин Веселинов

Веселин Веселинов е многократен републикански шампион и медалист от световни и европейски първенства по муайтай и един от водещите треньори на столичния клуб по муайтай - ВИП Ринг.

Той е водил битки с едни от най-представителните имена в този спорт, а понастоящем е треньор в столичната зала "Сумайд Халидов".

Мнения в Facebook

Свързани Статии

Граунд енд паунд от халф гард

Граунд енд паунд от халф гард
Изкуството на граунд енд паунда не е толкова подробно засегнато както са техниките от бразилското жиу-житцу, муай тай и други бойни изкуства.
Статии » ноември 5, 2013 (1)
цялата статия

Основни удари с лакти в муайтай с Веселин Веселинов

Основни удари с лакти в муайтай с Веселин Веселинов
Ударите с лакти са едни от най-емблематичните и поразяващи удари в муайтай и ММА.
Статии » ноември 16, 2016 (4)
цялата статия