Най-големият сайт за бойни спортове

       

Работа в клинч в муай тай с Веселин Веселинов

Работа в клинч в муай тай с Веселин Веселинов
Публикувано на: Май 15, 2017 в 07:33 ч

Когато стане дума за муай тай, първото нещо, за което всеки се сеща е атрактивните удари в стойка. Както вече разгледахме в това бойно изкуство има удари с лакти, тежки удари с колена, наред с останалите му оръжия, но един от най-добрите, а в същото време подценявани умения, които се придобиват в тренировките - това е работата в клинч.

Не са много школите по света, извън Тайланд, които да обръщат внимание на клинча, затова ако го усвоите, ще имате сериозно предимство над опонентите си.

За много хора клинчът е хващането на тила на опонента, дърпането му надолу и забиване на максимално много удари с коляно в лицето му. Обикновено това е страничен ефект от гледане на прекалено много ММА и по-малко муайтай битки.

Истината обаче е, че клинчът е много повече от това.

В Тайланд клинчът е начин на живот. Често в школите там седмично отделят много повече време да тренират именно него и значително по-малко да правят спаринг.

Предлагаме ви да надникнете малко повече в основните моменти при изпълнението на клинча. Веселин Веселинов, мауйтай боец и настоящ треньор в зала "Сумайд Халидов", ще ни покаже как правилно да изпълняваме различните техники, за да имаме преимущество в най-близката дистанция.
 

 
Ако решите да упражнявате тези техники и да ги включите в своите тренировки, правете ги бавно, докато ги усвоите; винаги пазете своя тренировъчен партньор и обръщайте внимание на детайлите.

Препоръчваме: Най-търсената екипировка за бойни спортове - Dominator
Веселин Веселинов

Веселин Веселинов е многократен републикански шампион и медалист от световни и европейски първенства по муайтай и един от водещите треньори на столичния клуб по муайтай - ВИП Ринг.

Той е водил битки с едни от най-представителните имена в този спорт, а понастоящем е треньор в столичната зала "Сумайд Халидов".

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Как да се бием срещу по-голям и силен противник

Как да се бием срещу по-голям и силен противник
Треньорът на канадския отбор Tristar, Firas Zahabi разкрива своята стратегия за двубой срещу по-голям и силен противник.
Статии » февруари 21, 2016 (5)
цялата статия

Три начина да се научите да държите очите си отворени по време на схватка

Три начина да се научите да държите очите си отворени по време на схватка
Да държиш очите си отворени по време на битка е от жизнено важно значение, за да постигнеш успех.
Статии » юни 17, 2016 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook