Най-големият сайт за бойни спортове

       

Работа в клинч в муай тай с Веселин Веселинов

Работа в клинч в муай тай с Веселин Веселинов
Публикувано на: Май 15, 2017 в 07:33 ч

Когато стане дума за муай тай, първото нещо, за което всеки се сеща е атрактивните удари в стойка. Както вече разгледахме в това бойно изкуство има удари с лакти, тежки удари с колена, наред с останалите му оръжия, но един от най-добрите, а в същото време подценявани умения, които се придобиват в тренировките - това е работата в клинч.

Не са много школите по света, извън Тайланд, които да обръщат внимание на клинча, затова ако го усвоите, ще имате сериозно предимство над опонентите си.

За много хора клинчът е хващането на тила на опонента, дърпането му надолу и забиване на максимално много удари с коляно в лицето му. Обикновено това е страничен ефект от гледане на прекалено много ММА и по-малко муайтай битки.

Истината обаче е, че клинчът е много повече от това.

В Тайланд клинчът е начин на живот. Често в школите там седмично отделят много повече време да тренират именно него и значително по-малко да правят спаринг.

Предлагаме ви да надникнете малко повече в основните моменти при изпълнението на клинча. Веселин Веселинов, мауйтай боец и настоящ треньор в зала "Сумайд Халидов", ще ни покаже как правилно да изпълняваме различните техники, за да имаме преимущество в най-близката дистанция.
 

 
Ако решите да упражнявате тези техники и да ги включите в своите тренировки, правете ги бавно, докато ги усвоите; винаги пазете своя тренировъчен партньор и обръщайте внимание на детайлите.

Препоръчваме: Най-търсената екипировка за бойни спортове - Dominator
Веселин Веселинов

Веселин Веселинов е многократен републикански шампион и медалист от световни и европейски първенства по муайтай и един от водещите треньори на столичния клуб по муайтай - ВИП Ринг.

Той е водил битки с едни от най-представителните имена в този спорт, а понастоящем е треньор в столичната зала "Сумайд Халидов".

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Основни удари с лакти в муайтай с Веселин Веселинов

Основни удари с лакти в муайтай с Веселин Веселинов
Ударите с лакти са едни от най-емблематичните и поразяващи удари в муайтай и ММА.
Статии » ноември 16, 2016 (4)
цялата статия

Как да се измъкнете от най-неприятна позиция при уличен бой

Как да се измъкнете от най-неприятна позиция при уличен бой
Когато започнете тренировките по бразилско жиу-житцу, веднага ще разберете защо да сте в отдолу на позицията "маунт" е едно от най-неприятните неща, които може да ви се случи по време на нападение.
Статии » септември 29, 2016 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook