Зареждане

Три случая, в които по-дребни бойци побеждават гиганти

Три случая, в които по-дребни бойци побеждават гиганти
Публикувано на: Февруари 23, 2017 в 06:56 ч
 
Често в ММА сме ставали свидетели на т.нар. “freakshows”, в които са се провеждали битки между бойци, очевидно разполагащи със сериозни разлики спрямо физическите си размери.

Именно подобни срещи са се оказвали страхотни атракции за феновете, особено когато по-дребният боец успява да победи по-едрия.

Ето и три подобни случая, когато Давид успява да надделее над Голиат.


3. Genki Sudo vs. Butterbean


Двубой, който се провежда в Япония, където подобни двубои са честа практика. Genku Sudo се изправя срещу огромния Eric “Butterbean” Esch. По това време гигантът е нещо като телевизионна и интернет звезда, но също така разполага и с нелоши умения. По-дребният Genki Sudo обаче умело танцува на ринга и успява да му приложи събмишън.

 

2. Royce Gracie vs. Akebono

Ако имате поне елементарни познания за историята на ММА, няма как да не познавате името Royce Gracie. Той е легенда в бразилското джиу-джицу, който популяризира това бойно изкуство в Северна Америка. Преди 23 години Royce печели и първия турнир на UFC, прилагайки събмишъни на своите опоненти. Gracie записва победа и над сумиста Akebono, който също пада в жертва на страхотните граплинг умения на Royce Gracie. Една страхотна демонстрация на красотата на бразилското джиу-джицу.

 

1. Zhou Zhi Peng vs. Choi Hong-man 


Помните ли когато Conor McGregor се качи нагоре в категориите, за да се бие с Nate Diaz? Много хора разправяха, колко страхотно е това. Е, нека ви запознаем с Zhou Zhi Peng, който преодоля почти 70 килограма разлика, за да се изправи срещу колоса Chou Hong-man. Но най-невероятното от всичко? Малкият човек отново печели!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес