Зареждане

Мотивация от UFC професионалисти

Мотивация от UFC професионалисти
Публикувано на: Февруари 21, 2013 в 09:56 ч
Снимка: wikimedia.org
Първата стъпка винаги е най-трудна. Затова от най-голяма полза е мотивацията.

Всеки иска да бъде стегнат, силен и атлетичен. Но понякога разума иска, а тялото не може.

В 21-ви век хората имат доста неща, които да ги разсейват и често сами не можем да спазим обещанията си. Но и тялото ни го връща. Почваме да се чувстваме лошо, пухкави или слаби и един ден разбираме, че сме приемали това, което имаме като даденост.

Ако се усетите, че пропускате тренировки или отлагате, но все още искате да вкарате активност в начина си на живот, ето няколко съвета от двама ММА бойци, за които се смята че са от най-дисциплинираните атлети в света.
 

Мислете без граници

 
Важно е да запомните, че тренировката не е нужно да бъде дълга. Кратките, но редовни тренировки, са правилния път. Не е нужно да имате и огромно хале с уреди, за да тренирате. Участникът в Залата на славата на UFC, Dan "The Beast" Severn знае какво да каже, когато стане дума за тренировки и под.
 
"Няма нужда от скъпо оборудване. Повечето хора просто нямат нужното въображение и мотивация да започнат. Потърсете за тренировки и техники, които натоварват тялото ви и изберете нещо, което не ви обърква и ви държи мотивирани. Ще се изненадате колко много неща може да правите у дома си или в офиса, просто като използвате въображението си."

Въображението е важно, когато става дума за поддържане на интереса. Мислете без граници, огледайте се около вас за вдъхновение и разберете какво работи за другите, но може да не работи за вас. Въобще може да не споменаваме фитнес залата.
 
"В момента работя върху две малки книжки с упражнения, които са точно за това. Едната е за офиса, а другата е за дома и в тях не се изисква никакво оборудване. Всичко е въпрос на въображението."
 

Намерете своите интереси

 
Какво ви харесва да правите? Ако се интересувате се повече от бокс, боят със сянка е занимание, което може да правите навсякъде. Ако си търсите подобни идеи, то вашия човек е Frank Shamrock, бивш шампион на UFC в полу-тежката категория и автор на MMA for Dummies.
 
"За тези хора с малко оборудване и малко време, бих препоръчал няколко прости упражнения за цялото тяло изпълнявани в кръгова тренировка. Започнете с клек, лицеви опори, повдигане на крака и коремни преси. Започнете от 20 повторения и вдигайте повторенията с до 5 на седмица. Всичко това може да бъде направено за много кратко време и то у дома."
 

Направете първата стъпка... а после следващата...

 
Lao-Tzu казва, че пътешествието от хиляди километри започва с една малка стъпка. Но никой не може да направи тази стъпка вместо вас. Запомнете, че вие сте най-добрия уред за тренировки, от който се нуждаете. Вашето въображение, самодисциплина и ентусиазъм са всичко, което ви трябва.
0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес