Зареждане

'Няма да ми бъде отказано' - Магомед Анкалаев коментира битката за титлата на UFC 307

'Няма да ми бъде отказано' - Магомед Анкалаев коментира битката за титлата на UFC 307
Публикувано на: Август 17, 2024 в 21:07 ч
Магомед Анкалаев няма да се бие за голямата награда в полутежка категория, въпреки че е претендент №2 в ранглистата. 

В шокиращ обрат Дана Уайт обяви, че действащият носител на титлата Алекс Перейра ще бъде начело на завръщането на промоцията в Солт Лейк Сити на 5 октомври. Но вместо да защитава златото си срещу човека, когото всички смятаха за следващ в редицата, той ще се срещне с изгряващия нокаутьор Халил Раунтри. Достатъчно е да се каже, че реакциите към срещата бяха смесени. 

Докато някои специалисти побързаха да похвалят двубоя, вярвайки, че той ще даде на феновете на бойните спортове гарантирано забавление, други нарекоха мача безсмислен, включително бившият шампион Джамахал Хил.

Що се отнася до Анкалаев, боецът с рекорд 19-1 беше залят със съобщения от хора, предлагащи подкрепата си в социалните медии след отказа от битката за титлата. Претендентът за титлата в полутежка категория обаче не иска вашето съчувствие. Независимо дали става въпрос за титла или не, целта на Анкалаев остава същата - да разбие всеки, когото UFC постави пред него. 

"Днес получих много съобщения относно битката за титлата в полутежка категория, моята работа е да разбивам лицата на хората, които поставят пред мен, ще унищожа Ракич в Абу Даби и няма да ми бъде отказано, не е нужно никой да се чувства зле заради мен", написа Анкалаев в X. 

Следващата среща на Магомед Анкалаев е с петия в ранглистата Александър Ракич

Вместо да се изправи срещу Перейра тази есен, Анкалаев ще се изправи срещу друг претендент от пети ранг в категорията, Александър Ракич. Двамата ще се срещнат на UFC 308, когато промоутърът ще се завърне в Абу Даби на 26 октомври. 

След впечатляващата си серия, в която спечели пет от шест победи, Ракич се провали в двубоите срещу Ян Блахович и Иржи Прохазка. При победа над Анкалаев "Rocket" вероятно ще си осигури първия шанс за пояс в полутежка категория. 

Анкалаев влиза в състезанието с 10 поредни победи, включително с нокаут срещу Йон Кутелаба, Антъни "Lion Heart" Смит и Джони Уокър.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес