Зареждане

Дан Хукър успя да открадне победата от Матеуш Гамро

Дан Хукър успя да открадне победата от Матеуш Гамро
Публикувано на: Август 18, 2024 в 06:46 ч
Дан Хукър открадна победата от Матеуш Гамро в битката им на UFC 305, което се провежда в Пърт, Австралия.

Двамата премериха сили в битка от лека категория, която стигна до решението на съдиите. Гамро се представи по-добре от новозеландеца, но въпреки това загуби с разделно решение на съдиите - (28–29, 29–28, 29–28). Това не е изненада, след като събитието се провежда в Австралия.

В първия рунд Гамро доминираше и вкара доста щети. Той събори Хукър няколко пъти на земята и му вкарваше граунд енд паунд. Матеуш опита гилотина, но не успя. Гамро прати Хукър в нокдаун, но Дан оцеля и по-късно самият той прати Гамро в нокдаун. В края на рунда Хукър натиска и разклати Гамро, който опита да го събори и успя да се спаси, за да чуе сирената за край на рунда. 

Вторият рунд видя кратка размяна, след което Гамро събори Дан на земята. Матеуш записа няколко минути контрол. Дан опита да се измъкне, но Гамро се беше вкопчил в него и не пускаше. Двамата се изправят и разменят удари, а Гамро с нов опит за събаряне.

Дан плаши с гилотина, но не постигна успех. Битката се пренася на крака и е в клинч. В края на рунда Гамро с нов опит за събаряне, но Дан се защитава и вкарва лакти. Хукър не се предава, въпреки че лицето му изглежда разбито.

В третия рунд Гамро хвана ритник от Хукър и го събори на земята. Дан с гилотина, но Гамро се измъква. Дан пресира и вкарва удари. Гамро не му остава длъжен. Почти равен брой на вкараните удари от двамата. Опит за събаряне от Гамро, но Дан пак се защитава.

Гамро опитва събаряне в последната минута, а Дан опитва нова гилотина, но пак няма успех. Здрави размени на удари и клинч. В края на рунда Дан вкара тежък ляв и така битката отиде до решение. Това вероятно ще бъде битката на вечерта.

Съдиите отсъждат разделно в полза на Хукър, което е леко пресилено - (28–29, 29–28, 29–28). Победата е 3-та поредна за Хукър, а Гамро се разделя с 3 поредни победи.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес