Зареждане

Крейг Джоунс победи със събмишън Габи Гарсия

Крейг Джоунс победи със събмишън Габи Гарсия
Публикувано на: Август 18, 2024 в 10:52 ч
Крейг Джоунс най-накрая разреши дългогодишната си вражда с Габи Гарсия, като двамата се изправиха в мач по граплинг снощи.

Нахаканият австралиец години наред подтикваше гигантската граплърка от 'Залата на славата' на съперничество, което се изразяваше в различни обиди. Но двамата успяха да го разрешат като един от двата „супербоя“ на новия турнир Craig Jones Invitational в Лас Вегас.

Публиката, за която се смята, че наброява над 16 000 души, се събра в Thomas and Mack Center в Университета на Невада, Лас Вегас. Те получиха вълнуваща вечер на екшън, увенчана според мнозина с рядко срещан мач между половете, който Джоунс спечели чрез предаване във втория рунд.

Дългоочакваният „суперсблъсък“ между Крейг Джоунс и Габи Гарсия се състоя точно след вълнуващото състезание между претендентката за титлата в UFC Макензи Дърн и известната носителка на черен колан Ффион Дейвис. Уелската граплърка спечели битката си чрез подаване, преди да започне комедията с Гарсия и Джоунс.

Австралиецът се появи от място в публиката, където можеше да бъде видян да пие алкохол, преди да се съблече до бански за състезанието. Оттам той продължи да доминира след началния гонг.


Двойката се съгласи да направи груб залог - дали Джоунс успее да се предаде със заключване на крака, въпреки че когато се озова в тези позиции, Гарсия отказа да се предаде. Това означаваше, че той трябваше ѝ да счупи крайниците, но той отказа да го направи и това се наложи да прибегне до търсене на задушаване, което бе успешно.

Непосредствено след това Гарсия беше емоционална не заради резултата, а заради това, че видя колко далеч е стигнал спортът. Тя се бе отказала от място в Залата на славата на ADCC, за да се изправи срещу Джоунс в това състезание, и се радваше, че бе възнаградена от голяма, подкрепяща я публика.

„Иска ми се да плача, защото виждам цялата тази публика“, каза Гарсия в емоционално интервю след мача в предаването, преди да бъде посрещната с възгласи „Габи, Габи, Габи“ от препълнената зала. „Хора, благодаря на всички, че дойдохте тук.

„Благодаря на Крейг за това, което направи за спорта, това е невероятно. Най-важното за мен сте вие, хора, защото когато умрем, медалът и плочите не отиват с мен, но аз ще бъда жива във всички вас. Никога не се борете за медал, борете се за това, което обичате и в което вярвате.

„За всички, които си мислеха, че шоуто няма да се случи и се шегуваха с нас, майната ви Състезавам се в ADCC от 18 години и днес беше денят, в който брат ми почина, и това беше за теб, братко, за майка ми, баща ми, семейството ми и за вас... Вижте това тук, това е другото ми семейство.“

Крейг Джоунс изсипва похвали по адрес на Габи Гарсия


От своя страна Джоунс запази комичния си стил през по-голямата част от вечерта, преди да каже няколко добри думи за съперника си.

„Габи пожертва своето място в Зала на славата в ADCC, за да направи този мач“, каза Джоунс на публиката в момент на смирение след поредица от шеги. „Което според мен е малко лудост.

„Щях да дойда тук днес и да обявя, че ще превзема ADCC. Но мисля, че ние вършим по-добра работа.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес