Зареждане

Белал Мохамед щял да се оттегли при загуба от Леон Едуардс на UFC 304

Белал Мохамед щял да се оттегли при загуба от Леон Едуардс на UFC 304
Публикувано на: Август 14, 2024 в 18:00 ч
Ако реваншът му с Леон Едуардс беше протекъл по различен начин, шампионът на UFC в полусредна категория Белал Мохамед щеше да обмисли възможността да се откаже от битките като цяло.

Мохамед детронира Едуардс с единодушно решение, за да спечели титлата на UFC в полусредна категория на UFC 304 миналия месец. След дълга серия без поражение в октагона Мохамед я увенча с победа, слагайки край на впечатляващото шампионско управление на Едуардс.

Пътят до титлата на UFC беше дълъг за Мохамед, който трябваше да победи няколко бивши претенденти, за да стигне до върха. Дори и след победата над Гилбърт Бърнс на UFC 288, продължаваха да се задават въпроси относно до колко той заслужавашампионски двубой.

Мохамед се представи до голяма степен доминиращо срещу Едуардс на UFC 304. Но ако нещата се бяха развили по друг начин, това можеше да бъде последната бойна изява на палестинския боец. 
 

Белал Мухаммад: Вероятно щях да се оттегля при загуба в UFC 304


По време на неотдавнашното си участие в предаването " Боецът и хлапето" Мохамед обясни как на UFC 304 е имало повече залог от спечелването на титлата.

"Бях стигнал дотам, че си мислих: "Ако загубя, има вероятност да се оттегля, защото няма да имам друг шанс за това", каза Мохамед. "Беше толкова трудно да стигна до там... Молих феновете да направят видео за мен, да ме подгряват, за да получа шанс за това. Мразя да моля хората за каквото и да било, но, брато, имах нужда от това и бях толкова отчаян да направя каквото и да е, за да получа този шанс, че бих опитал всичко."

Преди победата над Едуардс, по пътя към титлата Мохамед победи бойци като Стивън Томпсън и Висенте Луке. Той не е губил след поражението с решение от Джеф Нийл през 2019 г.

Очаква се Мохамед да се завърне в октагона по-късно тази година за първата си защита на титлата. Шавкат Рахмонов и Камару Усман са две имена, спрягани за негов съперник.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес