Зареждане

Minotauro в партньорство с бразилски футболен клуб

Minotauro в партньорство с бразилски футболен клуб
Публикувано на: Септември 2, 2011 в 15:53 ч

След като отбеляза зашеметяващ нокаут в първия рунд срещу Brendan Schaub и записа победа над контузиите и възрастта, Antonio Rodrigo "Minotauro" Nogueira иска още.

По време на пресконференция в Рио де Жанейро, в която той дискутира партньорството си с футболния отбор Sport Club Internacional, 35-годишният бразилец, който премина две операции на бедрата и една на коляното преди победата си над Schaub в UFC 134, каза няколко думи за договорката си с клуба.

"Запознах се с 'Inter' по обстойно през 2006-та, когато живях в Япония. Свързах се с историята на клуба, с традициите. Това е отбор от воини, точно какъвто съм и аз. Това е партньорство, което ми харесва."

На 25-ти август Internacional записа победа над аржентинския клуб Independient с 3:1 и спечели Recopa 2011. Преди мача беше излъчено видео с подготовката на Nogueira.

antonio rodrigo nogueira ufc mma


Управителите на клуба заявиха, че са харесали много героичната игра на Nogueira в UFC 134 и горещите изказвания на боеца за футболния клуб и го поздравиха за победата.

Маркетинг директорът Alexandre Franklin, който е отговорен за сделката, разкри че "Minotauro" и Internacioinal са близко до сключване на договор за създаване на дрехи и други продукти с лика на боеца.

"Може ли да си представите това? Той ще бъде първия MMA боец, чиито лик ще бъде свързан с голям футболен клуб. Планът ни е да го държим близо до клуба, до феновете. Не искам 'Minotauro' да се свърза само с носенето на тениски, двубоите и пожелаването на успех после."

Nogueira е част от футболната връзка в MMA. Неговият съотборник, шампиона в средната категория Anderson Silva, вече има силна връзка с втория по популярност клуб в странта, Cointhians, а Cruzeiro са спонсорирали боеца Paulo Thiago. Nogueira, който преди подкрепяше клуба от Рио, Vasco da Gama, беше спонсориран от тях по време на участията му в PRIDE.

След нокаута му над Schaub, вниманието се насочи към това, кой ще бъде следващия му опонент. Бившия PRIDE и UFC шампион не се свени да разкрие възможните му следващи предизвикателства.

"Искаха да се бия на 10-ти декември или в Япония през февруари. Моят опонент ще бъде Frank Mir или Brock Lesnar. Това са много силни бойци и ще видим какво ще стане. Ще говоря с отбора си за да направим добра стратегия срещу тях."

UFC 140 е насрочено за 10-ти декември в Торонто. Все още обаче няма обявена точна дата за UFC в Япония, макар че се появиха няколко слуха за 26-ти февруари за събитие в Saitama Super Arena в Сайтама.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес