Зареждане

Боральо е уверен, че ще победи Адесаня: Може би ще се получи добър нокаут

Боральо е уверен, че ще победи Адесаня: Може би ще се получи добър нокаут
Публикувано на: Септември 1, 2024 в 14:00 ч
Кайо Боральо кипи от увереност след представянето си срещу Джаред Каноние.

"The Natural" се изстреля в топ 5 на средната категория с единодушна победа над Каноние на събитието UFC Fight Night на 24 август. Победата доведе Боральо до перфектното 7-0 в октагона и го утвърди като легитимен претендент в една от най-богатите на таланти дивизии на промоцията. 

След като вече се е прицелил в сблъсъка с действащия шампион в категорията Дрикус Дю Плеси, Боральо смята, че още една голяма победа ще го изведе на лидерска позиция и вече има предвид перфектния съперник

По време на неотдавнашно интервю за Submission Radio Боральо сподели мнението си за главната битка на UFC 305 между Дю Плеси и завърналия се Израел Адесаня. Въпреки че в четвъртия рунд "The Last Stylebender" натрупа преднина, той не успя да се справи и бе победен чрез задушаване

Боральо е убеден, че Адесаня в крайна сметка се е отказал, след като е започнал да се изморява в шампионските рундове.

"Имаше момент, в който той се отказа от битката, и всъщност това беше около минута преди той действително да бъде завършен", каза Боральо. "Мисля, че се измори и че загуби концентрация и започна да прави неща, които обикновено не прави. Започна да разменя удари като луд. Влагаше много сила в ударите, опитваше се да нокаутира, просто да се измъкне оттам. 

"Мислех, че той вече не се чувстваше комфортно там, както в момента, в който се умори в боя, а DDP свърши невероятна работа. Така че не знам дали Адесаня все още го има - същата концентрация, същото нещо, защото ако видите всички негови битки, когато се умори, той дори се промени малко. Лицето му,  изражението му, просто за да си каже, че все още е там, че става по-концентриран, че дори когато е уморен. 

"Но този път той изглеждаше малко по-изплашен в изражението си, в лицето си и се отказа от битката като минута преди края на битката. Ако ги виждате, той ни даде някои знаци, че не иска да бъде повече там" 

Кайо Боральо е убеден, че може да довърши Израел Адесаня

Боральо вярва, че може да постигне подобен успех и срещу Адесаня, като упражнява натиск и държи "Stylebender" в отстъпление 

"Аз съм човек, който оказва голям натиск, когато става въпрос за бой", каза Боральо. "Момчета, виждате как направих Джаред - мисля, че Джаред е най-мощният човек в дивизията. Най-тежкият удряч в дивизията според мен е Джаред Каноние в топ 10. Никой от тези други момчета не удря толкова силно, колкото него. Така че, ако го накарам да се движи назад, определено бих накарал всеки да се движи назад, разбирате ли? И в този двубой ще натискам много Адесаня, ще го накарам да се движи назад.

"Всъщност той обича да се движи назад, но аз може би съм единственият човек, който използва финтове, че ще го ритам по същия начин, по който той ще рита мен, а и имам предимство в борбата и граплинга. Така че мисля, че той винаги ще се съмнява дали ще го поваля на земята, или просто ще си разменям удари с него. Ще оказвам натиск и може би ще постигна добър нокаут или добро събаряне и определено ще го довърша. С цялото ми уважение винаги, но това е начинът, по който виждам, че ще протече тази битка."

Адесаня вече е загубил три от последните си четири мача, включително загуби от Алекс Перейра, Шон Стрикланд и Дрикус Дю Плеси. Без да планира да слага ръкавиците, двукратният носител на титлата гледа към цевта на първия си бой без титла от повече от пет години

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес