Зареждане

Антъни Джошуа ще нокаутира Даниел Дюбоа 'със стил', сигурен е Еди Хърн

Антъни Джошуа ще нокаутира Даниел Дюбоа 'със стил', сигурен е Еди Хърн
Публикувано на: Септември 1, 2024 в 14:04 ч
Антъни Джошуа може да стане трикратен шампион в тежка категория, ако успее да преодолее подмладения Даниел Дюбоа.

Поне един човек вярва, че AJ" може да направи следващата стъпка - и то с размах.

34-годишният Джошуа ще предизвика 26-годишния Дюбоа в изцяло британски сблъсък за титлата на IBF в тежка категория на стадион "Уембли" в Лондон на 21 септември. Джошуа (28-3, 25 нокаута) може да си върне една от трите титли, които е притежавал преди, ако успее да победи Дюбоа (21-2, 20 нокаута), който е повишен от временен статут в пълноправен носител на титлата на IBF.

Преди дългоочаквания сблъсък Еди Хърн, председател на Matchroom Boxing и промоутър на Джошуа, очаква трудна задача за своя боец.

"Това е огромен двубой", заяви Хърн за DAZN. "И двамата боксьори са в най-добрата си форма в момента, в разцвета на кариерата си. Дюбоа е много опасен съперник, но Ей Джей изглежда сензационно. Вярвам, че ще го нокаутира със стил."

Джошуа е в серия от четири победи, откакто беше детрониран като носител на обединената титла от украинеца Олександър Усик през септември 2021 г. Джошуа продължи да губи с реванша с украинеца 11 месеца по-късно. Оттогава Джошуа си осигури победи над Джърмейн Франклин-младши, Роберт Хелениус, Ото Валин и Франсис Нгану.

След обявяването на двубоя между Джошуа и Дюбоа се появи известна враждебност - търкания, които според Хърн ще мотивират неговия боец да постигне още една категорична победа за титлата.

"Абсолютно", каза Хърн. "Джошуа винаги е мотивиран, но когато това се случи, просто е малко по-надъхан. А това е шанс за Ей Джей да стане трикратен световен шампион в тежка категория в такава мащабна вечер."

От друга страна, Дюбоа ще направи втория си двубой пред световния шампион, след като бе нокаутиран в девет рунда от Усик през август миналата година. Битката беше за трите пояса на Усик в тежка категория. Оттогава Дюбоа записа победи с нокаут над Джарел Милър и Филип Хъргович.

На 21 септември Дюбоа ще направи втората си заявка за световна титла срещу един от най-големите тежкоатлети днес в лицето на Джошуа. Хърн очаква най-доброто от представянето на своя боец.

"И двамата бойци в момента са в процес на формиране на кариерата си и увереността им е голяма", каза той. "Това би трябвало да е една страхотна боксова вечер."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес