Зареждане

Вицешампионски титли за състезатели на БФКК

Вицешампионски титли за състезатели на БФКК
Публикувано на: Август 28, 2009 в 11:59 ч

Отборът на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Сенсей Емил Костов, взе участие в най-престижните Първенства по Карате Киокушин – 4-тото Световно Първенство за мъже на категории, Световно Първенство за жени, и най-мащабния Турнир - Международен Турнир за деца, юноши, девойки и ветерани, които се проведоха в Токио – Япония на 21-22-23 Август 2009г..


Участниците в Първенствата, включваха каратеки от над 20 страни, чийто брой бе над 1700 човека от горепосочените възрасти.


В Международният Турнир за деца, тази година на “кумите” до 9г. и до 12г., където конкуренцията бе много голяма, дебютираха съответно – Вержиния Христова, Виктор Христов и двамата от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас и Калоян Иванов от СК”ИЧИ ГЕКИ – Варна”. За съжаление и 3-мата състезатели загубиха 1-ва среща от представители на домакините.


При жените и тази година на дисциплината “ката”, взе участие Гергана Апостолова, която от 32 състезателки, успя да защити Вицешампионската си титла от предното Световно Първенство за жени, нареждайки се след Световната Шампионка от Япония - Ито, която Гергана успя да победи в началото на годината на Международния Турнир в Лос Анжелис – САЩ.


В Световното Първенство за мъже на категории, което се провежда веднъж на 4-ри години, националният състезател на БФКК и възпитаник на СК”ИЧИ ГЕКИ – Варна” - Захари Дамянов, след успорвани 3 срещи с опоненти от Бразилия, Япония и Русия, се класира 2-ри в супер тежка категория (+90кг) на 4-тото Световно Първенство на категории в Токио - Япония. Дамянов загуби след успорван финал, в първото продължение от руснака Михаил Козлов.

емил костов токио карате


С тези успехи, възпитаниците на Световния Шампион – Сенсей Емил Костов, Захари Дамянов и Гергана Апостолова, показаха голяма конкурентност и класа в Карате Киокушин, съответно на кумите и ката!

След третият ден от Първентсвата, Сенсей Костов и Гергана Апостолова, взеха участие в технически Семинар, воден от три големи имена в Карате Киокушин – Сенсей Нарушима и 2-мата Световни Шампиони - Шихан Кияма и Шихан Франциско Фильо.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес