Зареждане

Израел Адесаня: Ще ви липсвам, когато ме няма!

Израел Адесаня: Ще ви липсвам, когато ме няма!
Публикувано на: Август 19, 2024 в 02:00 ч
Бившият шампион на UFC в средна категория Израел Адесаня (24-4) отбеляза, че шампионът в средна категория Дрикус дю Плеси (22-2) е африкански шампион, но добави, че „тримата крале [Адесаня, Камару Усман и Франсис Нгану] ще останат да царуват. Адесаня загуби със събмишън от Дю Плеси на UFC 305, което се проведе миналия уикенд в Австралия.

Загубата беше втора поредна за Израел, който не успя да си върне титлата. Сега ще му се наложи да си проправя път през претендентите, за да стигне отново до върха. Израел е участвал само в шампионски битки от 2019 година насам. През това време той спечели 8 от тези срещи и допусна 4 загуби.

Адесаня призна загубата си и призова да му се радваме, защото ще ни липсва, когато се оттегли от ММА:

„Дрикус е африканският шампион, но тримата крале ще останат да царуват. Дрикус ще вдъхнови повече от едно поколение африкански бойци. Честито за победата. Когато летя до Южна Африка, определено ще се свържа с него. Казах му: „Можем да излизаме заедно, но когато се сбием отново, ще те убия.“ Той отговори: „И аз ще те убия“. Той удря силно, но не мисля, че ритниците му ме нараняваха. 

Но Дю Плеси удря силно. Видях, че започва да се изморява, но пак, мамка му, каква силна нагласа, какъв дух има! Той е упорит. Както и да е, аз пиша история. Никога не съм губил две поредни битки. Ще видим какво ще се случи след това. Правя каквото мога. 

Просто искам да продължа да се подобрявам, включително в граплинга. Не мисля, че следващият път, когато ще ме видите в октагона, ще бъде след три месеца, както обикновено. Наслаждавайте ми се, докато съм тук, защото ще ви липсвам, когато ме няма.“, каза Адесаня.

Ще успее ли Адесаня да спре серията си от загуби ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес