Зареждане

Треньорът на Дю Плеси иска Перейра през декември, но в полутежка категория

Треньорът на Дю Плеси иска Перейра през декември, но в полутежка категория
Публикувано на: Август 19, 2024 в 02:00 ч
Морн Висер, старши треньор на настоящия носител на титлата в средна категория на UFC (до 84 кг), южноафриканецът Дрикус дю Плеси, допусна възможността за организиране на битка между неговия подопечен и шампиона на UFC в полутежка категория Алекс Перейра. Taкава битка е реална, но Висер има едно условие.

Това условие е, че битката трябва да се случи в полутежка категория, а не в категорията на Дю Плеси. Миналия уикенд Дрикус победи Израел Адесаня и защити титлата си. Веднага след това Алекс Перейра обяви, че ще слезе в бившата си категория, за да се бие с южноафриканеца за титлата му. В момента Перейра се готви за битка с Халил Раунтри в началото на октомври.

Висер е готов да му дадат бой с Дю Плеси през декември, но в полутежка дивизия.

„Не, няма да дадем шанс на Алекс да премине в средна категория. Ние самите ще качим до 93 кг. Дрикус иска да го победи. И ако битката се проведе в средна категория, Алекс ще каже, че намаляването на теглото му е повлияло и други подобни. Така че вместо това ще се качим при него. Сигурен съм, че мачмейкърите няма да възразят, тъй като самият Перейра прояви интерес към тази битка. 

Дрикус е готов за това предизвикателство, така че ще се качим в полутежка категория, за да не чакаме Алекс. Следващият му двубой ще се състои през октомври. И се надяваме да получим зелена светлина от UFC за организиране на битката им през декември. Никога няма да откажем подобно предложение.“, каза Дю Плесис.

Искате ли такава битка ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес