Зареждане

Борци от цял свят идват на подготовка в "Дианабад" за Лондон

Борци от цял свят идват на подготовка в "Дианабад" за Лондон
Публикувано на: Април 8, 2010 в 12:44 ч

Българският олимпийски комитет получи от Олимпийска солидарност на МОК одобрение за проекта на БОК, БФ Борба, Международната федерация по борба (ФИЛА) и Европейския комитет по борба (СЕЛА) центърът по борба в комплекс "Дианабад" да се превърне в център за подготовка на спортисти за Олимпийските игри Лондон 2012, съобщава интернет сайтът на федерацията.
 
Това е признание към българската борба и лично за положените усилия от страна на председателя на БОК Стефка Костадинова и президента на БФ Борба Валентин Йорданов - зам.председател на БОК. Така за първи път у нас ще се готвят спортисти от цял свят по програма на Международния олимпийски комитет.
 
Центърът по борба се превърна през последните две години в съвременно спортно съоръжение благодарение на отличната работа на екипа на БФ Борба и помощта на ФИЛА и СЕЛА, както и на държавата. Посещенията през миналата година на директора на Олимпийска солидарност на МОК, г-н Пере Миро и на ръководителя на програмата "Лондон 2012", г-н Оливие Ниамке дадоха положителен резултат. 

борба

източник: novsport.com

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес