Зареждане

8 оправдания, които те държат далеч от тренировките

8 оправдания, които те държат далеч от тренировките
Публикувано на: Септември 19, 2020 в 14:21 ч
След като вече си дефинирал целите си, ходенето до залата би трябвало да е по-лесно - остава ти само добрата храна и си ти, нали?

Е, истината, оказва се, не е точно такава. Влизането във форма изисква отдаденост и постоянство, но това не са неща, които се случват за една нощ.

Предизвикателствата са навсякъде и ако не си внимателен, оправданията могат бързо-бързо да те отдалечат от мечтаната физика. И въпреки че има някои наистина основателни причини да не следваш плана си, важно е да си сигурен, че не си търсиш каквато и да било причина, за да пропуснеш тренировка.

Чети нататък, за да разбереш най-честите оправдания, които хората ползват, за да пропуснат тренировка или да нарушат хранителния си режим. Ако случайно се хванеш, че ги използваш, не се притеснявай - подготвили сме и решения за всеки случай.

Новото начало

Оправданието: Изтървал си тренировка и сега чакаш понеделник или началото на следващия месец, за да влезеш отново в релси.

Нека познаем, наливал си се с бира и си мезил с пица вместо да се храниш правилно на следващия ден, си преценил, че имаш нужда от още няколко дни или седмици, за да се храниш както ти се иска. Сякаш нито един успешен план не може да започва по средата на седмицата или месеца, нали?

Решението: Не се отказвай напълно.

Много по-трудно е да компенсираш за дните и седмиците пропуснати тренировки и празни калории, отколкото да се възвърнеш след един уикенд по-вредна храна. Ако направиш грешка, приеми я и продължи нататък. Върни се в правилното темпо възможно най-скоро. Не чакай за идеалното ново начало, защото няма такова нещо.

Работата

 
Оправданието: Трябваше да прекараш повече време на работа, отколкото си планирал първоначално.

Случва се и на най-добрите. Трябва да останеш до късно, за да завършиш големия проект. Или някой от екипа си е объркал нещата и трябва да му оправяш бакиите? Но трябва ли 10-часовият работен ден да те държи далеч от залата?

Решението: Бъди гъвкав.

Нещата не винаги се случват както ги мислиш. И когато малко се пообъркат, трябва да знаеш как да се адаптираш, за да не изтървеш целите си. Вместо 16 серии, направи 8 - тренирай два пъти по-малко ако трябва, но не се лишавай от цялата тренировка.

Или ако наистина си притиснат от времето, опитай с някоя тренировка за цяло тяло. Може да не е идеалният вариант, но нещо винаги е повече от нищо. Винаги можеш да намериш и някой 24-часов фитнес, за да имаш възможността да тренираш, когато пожелаеш.

Освен това, винаги имаш като вариант и тренировките вкъщи.

Мързелът

Оправданието: Слаб си и си напълно ОК с това.

Нека познаем, имаш дъъълъг списък с валидни причини защо не можеш да стигнеш до залата. Звучи познато, нали? Прекалено е късно… Прекалено е рано… Студено е навън… Или пък е жега… А и в залата ще има много хора… Това, приятелю, са слаби оправдания. Просто те бързи.

Решението: Спри за момент и си напомни защо искаш да тренираш изначално.

Какви са целите, които искаш да постигнеш? Не се задоволявай с малко. Стегни се, стани от дивана и започвай да тренираш, защото усещането е просто неповторимо. Сам ще се увериш.

Липсата на добавки

Оправданието: Смяташ, че не можеш да направиш добра тренировка без любимия си протеин преди това, а дори и да можеше, протеин пак ще ти трябва и за възстановяването.

Остава ти седмица докато напълниш хазната и си останал без добавките, на които разчиташ, за да се чувстваш добре в залата или да ускориш резултатите след това. Всичко или нищо! Ако не си в най-добрата си форма, само си губиш времето. Но достатъчно добро оправдание ли е това, за да пропуснеш цяла тренировка?

Решението: Добавките са чудесен помощник, но не винаги са абсолютно задължителни

Ако ти свърши протеинът, зареди тялото си след тренировка с пилешко или риба тон. За повече енергия преди тренировка можеш да пробваш с кафе от време на време. Опитай и с по-тежка музика, ще усетиш разликата.Страхът

Оправданието: Може да се нараниш, да претренираш, ако прекалиш. Или да се нараниш докато експериментираш?

Разбира се, какво ще стане, ако опиташ нещо ново и се нараниш? Това е едната гледна точка. Но ако пробваш нещо ново по безопасен начин, със съдействието на треньро, и откриеш, че точно това е правилното упражнение, необходимо ти за постигането на целите?

Решението: Повярвай в себе си.

По-здрав си и по-издръжлив, отколкото си мислиш. Не си от стъкло, затова отивай в залата и опитвай нови неща. Ще бъдеш очарован как можеш да преобразиш тялото си само с няколко малки промени.

Вижте също: Превърни напрежението преди състезание в мощно оръжие I

Важното събитие

 
Оправданието: Има важна спортна среща, която просто няма как да бъде пропусната.

Любимият ти отбор играе на финала и това означава, че не можеш да пропуснеш нито едно подаване на топката. Как може да си в залата и да се притесняваш за диетата си, когато приятелите ти са в бара с чипс и бира да гледат мача? И какъв фен ще си, ако пропуснеш срещата, за да въртиш на велоергометъра? Абсурдно е да се помисли за такъв вариант дори - нали ако пропуснеш, загубата на отбора ще е по твоя вина…

Решението: Гледай мача.

Никой не казва, че си задължен да пропуснеш мача. В 21-ви век живеем. Решението ти е да тренираш около него. Планирай предварително, за да не останеш изненадан. Започнай се с програмата и планирай тренировките си за по-подходящо време. И ако ходиш в бара, или го съчетай със седмичния cheat meal, или ограничи щетите като правиш разумни избори. Повечето заведения предлагат пилешко в менюто.

Вижте също: 5 причини да не ти личи, че тренираш

Половинката

Оправданието: Любовта на живота ти пречи на тренировките.

Често идва един момент в живота, в който половинката започва да пречи на целите, които сме си заложили да постигнем в залата. Разбираме ситуацията напълно. Лесно е да замениш кардиото с една приятна среща с момичето, което харесваш.

Решението: Разговаряйте или се откажи от лошото влияние.

Разговаряй с половинката си и бъди крайно ясен за това колко ти е важно да следваш плановете си стриктно. Покани я даже в залата с теб и превърнете тренировките в част от вашата рутина. Някои двойки успяват да правят и силови тренировки заедно… за други е пълен ад.

Вижте също: 15 съвета за дамите, които излизат с бодибилдър

И ако това не сработи, продължи напред. Звучи ти студенокръвно? Но се замисли само колко криво ще ти е след седмици, месеци или години, когато осъзнаеш, че си поставял нечии други цели пред своите.

Мръсното пране

 
Оправданието: Всичката ти екипировка за залата мирише лошо.

Мина известно време откакто пусна последната пералня, нали? И неусетно вече нямаш чисти дрехи. А нямаш ли дрехи, означава, че няма и тренировка.

Решението: Наистина ли? Много добре знаеш кога ще ти свършат чистите дрехи.

Пусни прането! Стига си отлагал и оправи купчината дрехи, която се трупа в ъгъла на стаята - просто ги хвърли в пералнята. Ако причината ти да пропускаш тренировки е защото нямаш чисти дрехи, то значи просто не се опитваш.

Вижте също: 3 начина да отсмърдиш дрехите, с които тренираш

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес