Зареждане

Умрялата буболечка - натоварване на коремните мускули без болка в кръста

Умрялата буболечка - натоварване на коремните мускули без болка в кръста
Публикувано на: Юли 18, 2022 в 09:05 ч
Нищо не боли по-приятно от една добра тренировка за коремните мускули, освен ако тренировката се прави погрешно и болката и паренето не се усещат само в "плочките", а в кръста.

Известно е, че някои разновидности на изпълнението на коремни преси могат да натоварят неприятно кръста.

Дон Саладино има решение за това. Изолирайте кръста и фокусирайте натоварването изцяло върху коремната мускулатура с упражнение наречено "умрялата буболечка".

"Умрялата буболечка е интензивно, но и в същото време доста безопасно за кръста упражнение, което натоварва с фокус коремните мускули."


Ето основните насоки при изпълнение на това упражнение:
  • започнете с плосък гръб - тоест стегнете коремните мускули, така че кръста ви да докосне земята. Може да ползвате и мека постелка, за по-голямо удобство. Целта е да премахнете и уплътните всякакво разстояние между гърба и пода, така че дори и молив да не може да мине под вас.
  • след това се фокусирайте върху задържане на следната позиция - опънете единия крак и срещуположната ръка. Опънете толкова, че да не губите това "залепване" на гърба за пода. Не се притеснявайте, ако не може да разтегнете, колкото го прави Саладино в клипа горе. Движението ще ви става по-лесно с времето. Важно е да задържате позицията на гърба към пода, тъй като това е основният механизъм, който натоварва коремните мускули. С това упражнение ще тествате и мобилността на раменните си стави. Ако започнете да огъвате гърба си, вероятно преразтягате раменете. Стремете се да държите гърба към пода.
"Умрялата буболечка" е ефективно упражнение само ако я изпълнявате с правилна форма.

Саладино препоръчва да добавите упражнението си към тренировките два пъти в седмицата с 3 серии по 10 повторения.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес