Зареждане

Няколко съвета за контриране на агресивен противник

Няколко съвета за контриране на агресивен противник
Публикувано на: Април 13, 2016 в 07:42 ч
 
 Превръщането на дадена в битка в по-агресивен побой е може би най-ефективният начин да надвиеш някой по-технически подготвен, ако не очаква да се случи.
 
Бойци като Diego Sanchez често успяват да победят опонентите си с подобен натиск и серия от удари. Това е и най-вероятното нещо, което може да бъде очаквано от улична схватка срещу някой неподготвен.
 
Разумно на пръв поглед би било да ударим един в брадичката, да използваме ритници и да стоим настрана, но какво правим ако това не промени намеренията на опонента ни?
 
Има няколко варианта в тази ситуация. Можем да използваме засилката му срещу самия него, за да проникнем в неговото пространството и да го повалим. Вариант навярно не особено добър, ако не се чувстваме уверени в борбените си умения. Затова имаме и друга алтернатива.
 
Уцелвайки момента, в който опонентът ни скъсява дистанцията, можем да го посрещнем, използвайки тялото си, по-специално рамото или главата, като оръжие. При успешно нацелване на правилния момент, тази техника е изключително ефективно. Особено ако до преди това сте спазвали някаква дистанция, а след като му влезете в ребрата, допълните с няколко бързи странични удара.
 
Използвайки тези две техники, бихме могли да оставим противника си в неведение какво следва. Ще се забави значително докато се опитва да предвиди следващия ни ход.
 
Вижте видеото, в което се обяснява техниката в детайли. Попадали ли сте някога в подобна ситуация, срещу агресивен противник? Може би следващия път, ако се случи, бихте могли да пробвате и нея.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес