Зареждане

Как да разберете кое бойно изкуство ви подхожда най-много

Как да разберете кое бойно изкуство ви подхожда най-много
Публикувано на: Май 31, 2017 в 23:45 ч
 
Когато мислите за бойни изкуства, кое е първото от тях, което се появява в главата ви? Бразилско джу-джицу? Карате? Джудо? Или може би MMA или кикбокс?
 
Бойните изкуства са изключително популярни в целия свят от деца до възрастни, вероятно поради факта, че съществуват десетки стилове, предлагащи по нещо за всеки. Въпросът тогава е - кой да изберете?
 
Преди да решите да отидете в най-близкото училище, опитайте се да използвате някои от следните съвети, за да стесните фокуса на възможните варианти.
 
Запитайте се: Защо?
 
Различните стилове в бойните изкуства съществуват заради някаква причина. Всеки от тях предлага на потребителя различни неща. Преди да изберете някое от тях, трябва да разберете защо искате да практикувате бойни изкуства на първо място.
 
Има много различни причини, поради които някой би искал да научи бойни изкуства. Ето някои от най-често срещаните:
 
*Самоотбрана: Това изглежда е една от основните причини, поради които хората започват да изучават бойни изкуства. Въпреки това, избора на грешен стил ще ви даде умения, които може да са безполезни, ако някога се изправите пред злочеста атака. В същото време може да изберете правилния стил за защита (например джу-джицу), но не осъзнавате кои техники работят най-добре на тепиха и кои работят най-добре при истинска атака.

 
*Фитнес: Погледнато на бойните изкуства от гледна точка на здравето е още една добра причина, поради която много хора се записват да учат някакъв стил. Почти всички изкуства ще работят добре за това, но някои ще се справят по-добре. Кардио кикбокс курсовете съществуват по една причина, те са чудесни в това да ви помогнат да свалите килограми.
 
*Съревнование: Ако искате да покажете уменията си, това ще има огромно влияние върху избора ви. Да кажем, че искате да се биете в кръга. Не бихте се присъединили към традиционен кунг-фу клас, нали? Вместо това ще погледнете към Муай Тай или боксови тренировки.
 
*Спокойствие: Има много хора, които просто искат да се отскубнат от външния свят, да освободят стреса от ежедневието си. Някои бойни изкуства като Тай Чи позволяват точно това. 
 
Трябва да знаете защо искате да практикувате бойни изкуства, за да успеете да намерите правилния стил. В противен случай няма да сте радостни, от това което правите, какъв ще е смисълът тогава?


 
Проучете изкуствата
 
Тази стъпка трябва да бъде направена. Щом сте наясно с това, което търсите, направете някои проучвания. Това може да ви помогне да осъзнаете по-добре разликите между стиловете. Това особено помага при стиловете, които излгеждат еднакви (например бразилко джу-джицу и джудо), но са ралични, когато ги разучите.
 
Проучването също може да ви помогне да стесните периметъра на търсене. Да кажем, че искате нещо, което включва оръжия. Много китайски бойни изкуства включват оръжия в обучението си, така че може да започнете от там. Ако изцяло сте заинтересовани от граплинга, тогава бразилско джу-джицу, джудо и т.н. ще бъдат по вашия вкус.
 
След добро проучване една голяма част от въпросите ви ще получат отговори и така ще можете да преминете към практикуването на един от стиловете.


 
Разучете школите
 
Не искате да запишете себе си или детето си в която и да е школа по бойни изкуства. Ето защо проучването отново се появява.
 
На първо място намерете школа, която отговаря на вашия ценови диапазон. Някой места предлагат оферти (например семейни пакети, особено ако изпращате повече от едно дете). Някой места, за съжаление, изцеждат портфейла ви. Цените не винаги са упоменати на интернет страниците на школите, така че ще трябва да се обадите, за да научите повече.
 
След като намерите училище, което е в рамките на вашия бюджет, отидете и погледайте един от часовете му. Не забравяйте, не правете още никакви инвестиции. Дори ако сте се спрели на някой стил, нещата винаги може да се променят. Четенето на нещо и гледането на живо са две различни неща.

 
Посещението на евентуалната бъдеща школа също ви дава възможност да говорите с някои от другите ученици, както и да се срещнете с ръководителя. Можете да разберете от другите ученици какво им харесва и какво не им харесва в курсовете и стила на преподаване. По-спокойно ли е или е по-стриктно? Класовете малки ли са или големи? Инструкторите мотивират ли те или се държат по-отдалечено?
 
Проучете всичко за потенциалната нова школа, дори се интересувайте и от квалификацията на всеки ръководител, който работи там. Все пак ще поставите вашата безопасност или безопастността на детето си в техните ръце, освен че ще получите умения за цял живот. Не се впускайте в нещо, което изглежда твърде добре, за да е истина.
 
С огромния брой стилове в бойните изкуства може да е ужасно трудно да решите кой да изберете. Просто се съсредоточете, поемете дълбоко въздух и наистина помислете защо искате да инвестирате времето, парите и енергията си в бойните изкуства. След като вземете решение, не се страхувайте да се потопите в него.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес