Зареждане

3 начина да отсмърдиш дрехите, с които тренираш

3 начина да отсмърдиш дрехите, с които тренираш
Публикувано на: Март 12, 2019 в 21:49 ч
Едно от най-приятните неща (за някои) е да извадиш топлото пране и да усетиш аромата му. Но това приятно усещане е трудно да се постигне, защото много от нас, трениращите започваме да носим все повече синтетични дрехи, които не се мокрят от потта, но продължават да миришат дори и след като се извадят от пералнята. Пълен минус!

Затова...


Пери синтетичните дрехи със студена вода


Mary Johnson споделя пред Washington Post, че цялата ни мръсотия остава в плата при пране с гореща вода. Това се случва, защото 70% от мръсотията, която излиза при прането е от пот, мъртва кожа, сол и себум - а това се маха най-трудно.

"Изключително лепкаво е и се залепя за тъканта, като започва да привлича и други аромати, които могат да останат в материята." - пояснява Johnson.

Горещата вода разтапя мазнините, които после залепват за синтетичните материали.

"Този проблем се забелязва при спортните облекла, които са със специални абсорбиращи тъкани. Телесните остатъчни продукти могат да се задържат в тъканта, от където се вадят още по-трудно. Това е и причината миризмата да е толкова сериозен проблем."

 

 

Избирай внимателно препарата


Ако дрехите ти не миришат на чисто, значи навярно не са. Johnson споделя също, че тежките аромати в препаратите могат в началото да замаскират миризмата на прането ви, но изветрее ли парфюмът, пак започва да се усеща.

"Има препарати, които вършат същата работа като чистата вода, що се отнася до миришещите остатъци."

Внимателно се информирай от етикета и избери този, който е за синтетика и студена вода.


Не оставяй дрехите в сака след тренировка


Да, накрая на деня всички сме изморени и по-скоро бихме оставили разчистването на сака за сутринта, но...! Ако ги държите на топка в чантата или дори в коша за пране, миризмите се задържат повече.

"Как съхраняваш дрехите, с които тренираш, може също да се окаже определящо за миризмата." - споделя Mary Zeitler от Whirlpool.

Тя препоръчва да оставяте мръсните дрехи да се проветрят преди да ги вкарате в коша за пране или в пералнята при първа възможност.
 
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес