Зареждане

Владимир Минеев обясни защо Хабиб мълчи за битките в Курск

Владимир Минеев обясни защо Хабиб мълчи за битките в Курск
Публикувано на: Август 26, 2024 в 08:00 ч
Руският ММА боец Владимир Минеев по време на интервю за Telegram канала „Проблем с голям калибър“ обсъди защо неговите сънародници Магомед Исмаилов и Хабиб Нурмагомедов не са доброволци и не помагат за събирането на средства за жителите на района на Курск.

В началото на август части на въоръжените сили на Украйна преминаха в настъпление с цел завземане на територия в района на Курск. Малко по-късно настъплението им беше спряно, съобщи началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов. Руският президент Владимир Путин заяви, че режимът в Киев е предприел провокация и стреля безразборно, включително по цивилни цели. 

Държавният глава на Русия добави, че врагът ще получи достоен отговор и всички цели, които стоят пред Русия, ще бъдат постигнати. Нурмагомедов мълчи по темата с войната в Украйна, но активно коментира войната между Израел и Хамас. Хабиб дори помоли Доналд Тръмп да се намеси и да спре войната, която отне живота на над 40 000 палестинци.

Минеев вярва, че Хабиб мълчи за Курск, защото не иска да си има проблеми със Запада.

„Не знам, не мога да говоря от тяхно име по този въпрос. Има много лидери на общественото мнение, които не обръщат внимание на това, което се случва. Това са хора, които не са се издигнали в Русия и са спечелили парите си в долари. Има много рискове да изразяват мнението си по темата. Това може да не е в синхрон с версията на Запада. Те получават заплатите си в долари. Как искате да започнат да веят руския флаг ? Те положиха много усилия, за да създадат сегашната версия на себе си и ценят това. Тези хора имат други ценности.“, каза Минеев.

В последните месеци Хабиб си имаше доста проблеми с руските власти. Първоначално той имаше милиони неплатени данъци и го заплашиха с конфискация на активи. По-късно залата на Хабиб беше щурмувана от специалните части, защото един от терористите в Дагестан беше тренирал при него.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес