Зареждане

Данъчното дело срещу Хабиб Нурмагомедов приключи

Данъчното дело срещу Хабиб Нурмагомедов приключи
Публикувано на: Август 23, 2024 в 18:00 ч
Делото срещу Хабиб Нурмагомедов за неплатени данъци приключи. Това съобщават от ТАСС. Според източника дагестанецът е погасил дълг от над 79,3 милиона рубли, който се е образувал поради неплащане на данъци върху доходите за периода от 2019 до 2021 година.

Дългът е установен в резултат на данъчна ревизия на място, която е приключила още през 2023 година. На 21 август 2024 г. делото срещу бившия шампион беше прекратено. Припомняме, че преди около три месеца в медиите се появи информация, че Хабиб има проблеми с данъчната служба.

Федералната данъчна служба съобщи, че дългът на боеца е възникнал поради неплащане на данъци, санкции и глоби. По-специално беше посочено, че сметките на промоцията на Eagle FC и благотворителната фондация на Нурмагомедов са замразени.

Властите започнаха да описват активите на звездата и планираха да му вземат къщата и скъпите му автомобили. В крайна сметка не се стигна до там, след като Нурмагомедов се бръкна и наведнъж плати над 3 милиона данъци, които дължеше.

Така всичко приключва добре с историята на дагестанеца и данъците. Хабиб се оттегли от ММА през 2020 година, като в кариерата си успя да заработи около 40 милиона долара.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес