Зареждане

Прохазка се прицели в Дю Плесис и титлата в средна категория

Прохазка се прицели в Дю Плесис и титлата в средна категория
Публикувано на: Август 26, 2024 в 18:00 ч
Иржи Прохазка даде да се разбере, че би искал да се изправи срещу шампиона на UFC в средна категория Дрикус Дю Плесис.

Както знаем, Иржи Прохазка е доста уникална личност. Бившият крал на UFC в лека тежка категория има уникален стил - от действителния му подход към боя до начина, по който тренира, и не само. В общия смисъл той има и доста харизматична личност. В очите на феновете той е един от най-атрактивните състезатели - особено в по-тежките теглови категории.

Уви, след неотдавнашното поражение с нокаут от Алекс Перейра, той трябваше да се върне към нови планове. Вече два пъти е губил от човека, известен като "Poatan", и мнозина се чудят дали някога ще получи нов шанс да се пребори за пояса. Така или иначе обаче вероятно той ще продължи да се състезава на най-високо ниво поне още няколко години.

Наскоро Прохазка засне видео, в което разсъждава за своя път и за това къде ще го отведе той занапред. Той говори и за главното събитие на UFC 305, и то преди то действително да се състои.

 

Следващата мисия на Prochazka

"Ако Адесаня спечели, ще остана в полутежка категория, но ако Дю Плесис спечели, ще го преследвам", каза Прохазка. "Ще изчистя малко нещата там и ще взема пояса. Но се чувствам добре и силен в полутежка категория, въпреки че момчетата там са малко по-тежки. Почти всички от тях. Така че трябва да кажа, че нямам никакъв проблем във физическо и силово отношение или по какъвто и да е начин да ги разчистя."

"Но със сигурност ще бъде предизвикателство за мен да отида за пояса в средната категория и след това да се преместя нагоре. Но наистина ще се оставя на течението и ще видя как ще се развие."

Бихте ли искали да видите тази битка?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес