Зареждане

Ронда Раузи: Вече не съм неврологично годна да се бия

Ронда Раузи: Вече не съм неврологично годна да се бия
Публикувано на: Август 27, 2024 в 05:00 ч
Бившата шампионка в категория петел на UFC Ронда Раузи няма да се завръща в ММА. Често в социалните мрежи се носят слухове, че 37-годишната американка ще поднови кариерата си в UFC. Тя обаче не планира такъв ход, защото просто не неврологично годна за битки на най-високо ниво. 

Раузи е членка на Залата на славата на UFC и една от най-добрите в историята на женския ММА. Тя беше непобедена в ММА, но през ноември 2015 година Холи Холм я шокира с нокаут и я свали от върха. Цяла година Ронда беше извън играта, но реши да се завърне през декември 2016 година.

Тя се изправи срещу Аманда Нунеш, която я нокаутира за 48 секунди. Вече 8 години Раузи е извън бойните спортове и не планира това да се променя.

„На всеки няколко години излиза един и същи слух. Предполагам, че е хубаво да чувстваш, че липсваш на хората. Но завръщане в бойните спортове няма да има. Не съм неврологично годна да се състезавам повече на най-високо ниво.

 Просто не мога. Просто стигате до ниво, при което неврологичните увреждания, които получавате, се натрупват с течение на времето. С годините тези неща не се подобряват.", каза Раузи в подкаста Insight.

Раузи се оттегли от ММА с рекорд 12-2 и в серия от 2 загуби.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес