Зареждане

Пауло Коста иска двубой с Чимаев при завръщането му: Той ще ми възвърне агресията

Пауло Коста иска двубой с Чимаев при завръщането му: Той ще ми възвърне агресията
Публикувано на: Юни 18, 2024 в 08:06 ч
След две загуби от началото на тази година, Пауло Коста, който наскоро участва в UFC 302, предяви претенции за пренасрочен двубой с Хамзат Чимаев, като заяви, че един двубой с чеченския претендент ще "върне жестокостта" в него.

Коста, настоящият номер осем в ранглистата на претендентите в средна категория, беше участник в UFC 302 в началото на този месец в Ню Джърси, като претърпя поражение с разделено съдийско решение срещу бившия шампион в дивизията Шон Стрикланд в Нюарк.

А по-рано тази година боецът от Бело Оризонте Коста претърпя още една загуба с разделено съдийско решение от бившия шампион в средна категория Робърт Уитакър в главното събитие на UFC 298 в Анахайм.

Самият Уитакър трябваше да се завърне в UFC Fight Night Saudi Arabia този уикенд срещу Хамзат Чимаев, но непобедената чеченска звезда бе повален от хранително отравяне, което го принуди да се откаже от премиерното събитие за промоцията в Рияд.

Пауло Коста гледа към мач с Хамзат Чимаев

След загубата си с решение от откровения Strickland по-рано този месец в "The Garden State", Коста обеща да се разгърне с всички сили при завръщането си - и му харесва идеята за нов мач с гореспоменатия Чимаев.

"Мисля, че той Хамзат Чимаев е идеалният тип боец, който може да върне стария Пауло", заяви Пауло Коста пред MMA Fighting. "Да върне агресията, да върне жестокостта. Аз търся това."


"Можете да видите на лицето ми, че нямам търпение, да си върна това, защото имам нужда от изкупление", обясни Пауло Коста. "И се нуждая от тази битка, а Чимаев е идеалният човек. Мисля, че той изглежда малко луд, така че това ще бъде много забавна битка." 

Първоначално Коста трябваше да се бие в UFC 294 през октомври, но беше принуден да се откаже от двубоя с Чимаев, след като получи инфекция на лакътя, причинена от бурсит - за чието отстраняване бяха необходими множество хирургически процедури.

Paulo Costa срещу Хамзат Чимаев в близкото бъдеще: кой ще спечели?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес