Зареждане

Арман Царукян е глобен и отстранен за нападението на фен на UFC 300

Арман Царукян е глобен и отстранен за нападението на фен на UFC 300
Публикувано на: Юни 26, 2024 в 08:24 ч
Арман Царукян беше глобен и временно отстранен от NSAC заради нападението си на фен на UFC 300.

27-годишният Царукян (22-3 MMA) за последно се би и победи Чарлз Оливейра (34-10 MMA) в двубой в лека категория през април тази година на историческия UFC 300.

Преди победата, именно по време на излизането си за двубоя с "Do Bronx", Арман Царукян удари фен, след като въпросният фен му показа среден пръст. Разправията беше заснета на видео.

След инцидента и след победата на Арман фенът Обед Ардън заяви:

"Не съм го дърпал към себе си, не съм крещял обидни думи или нещо от този род. Отблъснах го, нищо друго. Поздравявам Арман за страхотното представяне и му желая успех срещу когото и да се бие за титлата."

Държавната атлетическа комисия на Невада (NSAC) разгледа инцидента и обяви решението си днес на месечното си заседание на борда.

Репортерът Нолан Кинг съобщи новината за глобата и отстраняването:

"Арман Царукян беше отстранен за девет месеца (със задна дата) и глобен с 25 000 долара (+471,12 долара такси) от NSAC за пререканието му с фен на UFC 300. Отстраняването му може да бъде намалено на шест месеца, ако той изготви видеоклип за кампания срещу агресията."

Държавната атлетическа комисия на Невада (NSAC) отстрани Царукян за девет месеца като наказание за нападението му над фен на UFC 300, заради което промоутърът едва не бе съден.

Вслучай че боецът издаде съобщение за обществена услуга срещу агресията, одобрено от комисията, наказанието му може да бъде намалено на шест месеца.

Царукян е на върха, с 4 победи в последните си 4 двубоя, той е смятан за следващия претендент за титлата в лека категория.  Въпреки това, с отстраняването от състезателни права ще има забавяне в завръщането му в октагона.

Смятате ли, че отстраняването от състезания и глобата от NSAC бяха оправдани? Бихте ли искали да видите Арман Царукян да се бие за титлата следващия път?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес