Зареждане

Дейна Уайт: Нгану ни напусна, защото се страхуваше от Джон Джоунс

Дейна Уайт: Нгану ни напусна, защото се страхуваше от Джон Джоунс
Публикувано на: Юни 22, 2024 в 14:00 ч
Дейна Уайт разкри какво се е случило зад кулисите при опитите за организиране на битка между Джон Джоунс и Франсис Нгану.

Може би може да се каже, че в един момент в UFC не е имало по-голяма битка, която публиката да иска повече от тази между горните двама. Като най-добрият ММА боец на планетата, Джоунс разкри, че си играе с идеята да премине в тежка категория, където страховитият "Хищник" Франсис Нгану все още беше шампион по онова време.

Уайт се хвана за идеята, но така и не успя да я осъществи. Имаше поредица от усложнения, които ще ви накарат да се почешете по главата. На първо място Джоунс поиска по-висока заплата в UFC, заради което започна да се цупи, а на второ място Франсис Нгану също започна да натиска UFC за повече пари.

Джоунс бавеше своя дебют, а Нгану също се бавеше и не искаше да поднови договора си. В крайна сметка Нгану напусна през януари 2023 година, а Джоунс дебютира през март 2023 година и прегази Сирил Ган, за да спечели титлата при тежките. Това стечение на обстоятелствата кара Уайт да вярва, че Нгану напуснал, защото се страхувал от Джоунс:

„Проблемът с тази битка беше, че абсолютно всичко, което можеше да се обърка, се обърка при нейното организиране. За какъвто и проблем да се сещате или не, той се е появил. Публиката наистина искаше тази битка. Искахме да я уредим, но условията наистина не бяха в наша полза. При реализирането на всеки мач трябва да минаваш през някакви проблеми, а тук вече трета година се занимавахме с нещо. 

И когато след три години най-накрая стигнахме до момента, в който и двамата бойци бяха готови, Франсис реши да напусне UFC. Той остави да се изплъзне най-големият момент и най-големият шанс в цялата му ММА кариера. И когато погледна назад към това сега, единствената причина, за която се сещам, е страхът. От наша страна като UFC, ние направихме всичко необходимо, за да предоставим тази битка на хората. 

Франсис може би е бил най-добре платеният играч в тежка категория в историята на нашата организация. Ние всъщност му предложихме заплата, каквато никой досега не беше получавал, но въпреки това той отказа дуел с Джоунс. Мисля, че когато Франсис видя, че наистина ще се изправи срещу Джон, той направи крачка назад.“, каза Уайт.

Има ли логика в думите на Уайт ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес