Зареждане

Ислам Махачев: Ислямът забранява насилието срещу невинни хора

Ислам Махачев: Ислямът забранява насилието срещу невинни хора
Публикувано на: Юни 25, 2024 в 10:00 ч
Настоящият шампион на UFC в лека категория, руснакът Ислам Махачeв, публикува пост, в който говори за исляма и отношението на хората към него на фона на трагичните събития в Дагестан. Преди няколко дни въоръжени хора нападнаха църква и синагога в Дербент, както и пост на КАТ в Махачкала. В резултат на тези събития бяха убити над 20 души.

Един от терористите е ММА боец, който тренирал в залата на Хабиб Нурмагомедов. Все още не са ясни причините зад този терористичен акт, властите в Дагестан вярват, че е провокиран отвън. Махачeв реши да защити религията си и сподели, че тя забранява насилието над невинни хора:

„Религията ислям забранява насилието срещу невинни хора от когото и да било. Било то посегателство срещу човек, неговата чест или собственост. Нищо не дава право да се убиват хора, да се уврежда имущество, мир и лична неприкосновеност. Не свързвайте тези нечовешки лудории с прекрасната религия ислям, където всичко подобно е осъдено и строго забранено!!!,” написа Махачев в социалните мрежи.

В допълнение към това Ислам сподели цитат от шейх Абдур-Рахман ал-Барак.

„Престъпленията, които някои невежи мюсюлмани вършат към немюсюлмните са забранени в ислямския шариат. Забранено е да крадеш, да убиваш, да псуваш и да потъпкваш правата на другите. Това което правят тези хора няма нищо общо с исляма! Това са терористичните атаки, извършвани от едни заблудени, които нападат различни институции. Наистина, това няма нищо общо с джихада, който Всемогъщият Аллах узакони, за да разпространи справедливост и да въздигне словото Му на земята сред Своите раби! Това е безчинство, което е забранено!

Хабиб се разграничи от терористът, който тренирал в залата им. Нурмагомедов сподели, че това било само за няколко месеца и терориста не бил техен кадър.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес