Зареждане

Трябва ли Bob Sapp да спре с ММА?

Трябва ли Bob Sapp да спре с ММА?
Публикувано на: Февруари 29, 2012 в 20:27 ч
Снимка: wikimedia.org

Bob Sapp направи сравнително добра кариера в NFL, лигата по американски футбол в САЩ, преди да бъде отстранен заради употреба на стероиди. Той се пробва след това в кеча, но не особено успешно, а след това беше забелязан и в силовото предаване Fox FX Celebrity Toughman. Там той победи William "The Refridgerator" Perry.

Това изглеждаше края на бойната му кариера. Разорен, напълнял и депресиран, Sapp планира да започне работа като асистент в погребално бюро, премествайки трупове за $125 на тяло.

Откривателя на K-1, Kazouyshi Ihsii видял запис на Sapp и решил да му се обади. Следващия ден лимузина спряла пред дома му, Sapp се качил и отлетял за Япония.

Там той придобива голяма популярност, като дори излиза на корицата на Time Asia и става единствения боец, на чието име има кръстен вибратор. Sapp печели и няколко големи победи, включително първото място в K-1 Japan Grand Prix през 2005-та и побеждава Ernesto Hoost два пъти. Имало е и сериозни планове за изправянето му срещу Mike Tyson.

Sapp казва, че неговия стил на бой е NFL-ски. Това включва липса на техника, но компенсирано от масивните мускули - над 136 килограма. Дупките в играта на Sapp бързо се виждат от опонентите му, като например непоносимостта му към удари и слабата му издръжливост.

Започвайки перз 2008-ма успеха на Sapp приключва бързо, комбиниран между MMA и кикбокса, той печели два или три двубоя, докато губи около дванадест.

В последната му изява на ринга срещу Volkan Duzgun в Den Bosch, Холандия, Sapp отново посрами феновете, опонента си и целия спорт, за който му се плаща - битките.

Освен ако няма някаква огромна промяна, може би е време Sapp да се оттегли или поне да спре да се натиска за двубои.
 

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес