Зареждане

Олександър Усик освобождава титлата на IBF преди обявяването на двубоя Джошуа-Дюбоа

Олександър Усик освобождава титлата на IBF преди обявяването на двубоя Джошуа-Дюбоа
Публикувано на: Юни 26, 2024 в 08:27 ч
На бокса му бяха необходими 25 години, за да короняса безспорен шампион в тежка категория, преди семантиката на санкциониращите органи да принуди титлата да загуби блясъка си само след пет седмици. 

Александър Усик обяви в социалните мрежи, че освобождава титлата си на IBF преди двубоя Антъни Джошуа - Даниел Дюбоа на 21-ви септември на стадион "Уембли" в Лондон, който ще бъде официално обявен днес като първото събитие на Riyadh Season в Обединеното кралство.

"Антъни и Даниел, слушайте - знам, че титлата на IBF е важна за вас. Тя е моят подарък за вас за 21 септември", написа Усик.

Мениджърът на Усик, Егис Климас потвърди, че Усик е освободил титлата на IBF, тъй като боецът се подготвя за реванш срещу Тайсън Фюри на 21 декември след победата си с разделено решение срещу Фюри на 18 май.

IBF даде ясно да се разбере, че при сключването на договора за два мача между Усик и Фюри ще се придържа към правилата си и ще принуди победителя да се изправи срещу отдавна отказалия се задължителен претендент или ще бъде лишен от титлата.

На 1 юни Дюбоа нокаутира Филип Хъргович, дългогодишния задължителен претендент на IBF  по това време,за да спечели временната корона на IBF

Президентът на IBF Дарил Пийпълс заяви по-рано този месец, че организацията ще реши дали Джошуа срещу Дюбоа ще се състезава за титлата.

Преди двубоя Дюбоа-Хъргович Усик подаде молба за изключение от IBF, за да не бъде лишен от титлата.

Усик (22-0, 14 нокаута) - който вече има две победи с решение срещу Джошуа и един нокаут срещу Дюбоа - все още притежава титлите на WBC, WBA, WBO, IBO и Ring Magazine.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес