Зареждане

Седемте 'смъртоносни' ключа на китката

Седемте 'смъртоносни' ключа на китката
Публикувано на: Декември 28, 2016 в 17:40 ч
 
Ключовете на китките може да изглеждат наистина готино във филмите на Steven Seagal, но дали те наистина са ефективни, що се отнася до употребата им в бойните изкуства, както на улицата, така и в състезания?


Нека си кажем истината - много от техниките за ключ на китката, преподавани в традиционни бойни изкуства като айкидо и хапкидо, може би не са много ефективни срещу съпротивляващ се опонент, особено срещу някого, който знае какво прави и иска да ви нарани.

Точно тук на помощ пристига бразилското джиу-джицу, което помага да превърнете тези типично традиционни техники от бойните изкуства в нещо практично. 

Това, което разделя приложението на ключ на китката в бразилското джиу-джицу от другите бойни изкуства, е че бързо можете да разберете, дали ключовете работят по време на т.нар. “rolling”. Това, общо взето, е граплинг спаринг, при който и двете страни напълно се съпротивляват, опитвайки се да спечелят.

В това YouTube видео, майсторът на BJJ Keenan Cornelious ни демонстрира седем “смъртоносни” ключа на китката, които могат да бъдат използвани на състезание или при самозащита. Както Keenan посочва, повечето от техниките стартират, когато някой грабва вашата китка или ръка. В тези техники наистина има много потенциал за самозащита. Може би Steven Seagal наистина е имал нещо предвид тук.

Препоръчително е, гледайки това видео, да си изберете една или две от техниките, преподавани от Keenan и да се фокусирате върху научаването им. Всички тези техники са за напреднали и има множество стъпки за научаването им. Ако искате да научите всички седем, това вероятно ще ви струва не малко време.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес