Зареждане

Увеличете натоварването с жилетка с тежести

Увеличете натоварването с жилетка с тежести
Публикувано на: Юни 1, 2013 в 07:33 ч
Снимка: wikimedia.org
Използвана при различни тренировъчни методики, жилетката с тежести е пример как с малко допълнителна тежест може да се подобри работата на много на брой мускулни групи. Допълнителната тежест добавя още малко съпротивление по време на натоварванията, независимо дали те са с тежести, собствено тегло или правите просто кардио.

Стандартните жилетки с тежести включват каиши за пристягане около раменете и кръста, което ги прави универсални за всяко телосложение. По този начин тежестта се разпределя оптимално при всеки тип хора. Тя трябва да е концентрирана около гърдите и горната част на тялото, което по време на тренировки натоварва допълнително абдоминалните мускули и заздравява торса. Друго предимство при тренирането с жилетки, е че повечето от тях поддържат регулиране на тежестта, като по този начин можете да сваляте или добавяте килограми по нея, в зависимост от нивото ви и тренировката, която ще правите.

Тъй като са изключително удобни, жилетките с тежести позволяват изпълнението на различни упражнения, като ходене, тичане, скачане на въже, тренировки с тежести и дори каране на колело. Но преди да сложите жилетката на себе си, уверете се че сте добре подготвен за допълнителна тежест. Когато започнете тренировки с жилетка с тежести, започнете от най-малките килограми и постепенно ги качвайте в продължение на месеци. Ако се претоварите от самото начало, рискувате да контузите ставите си.

Добавяйки жилетката с тежести към вашата тренировка, бързо ще увеличите физическите си постижения в следните области.
 

Горене на мазнини

 
Добавеното допълнително съпротивление на жилетката с тежести увеличава интензитета на тренировката, принуждавайки тялото да работи по-усърдно и да гори повече калории по време на всяко упражнение.
 
 

Сила и издръжливост

 
Ползите от носенето на жилетка с тежест се усещат при силовите постижения, както и при аеробните тренировки. Освен че използвате повече енергия, носенето на жилетка изисква и повече сила и кислород. При всяко упражнение, колкото повече тежест използвате, толкова повече мускули трябва да се адаптират с натоварването; така се изгражда силата. А когато допълнителната тежест се премахне, издръжливостта се повишава.
 
 

Скорост и бързина

 
Когато тренирате с жилетка с тежести, паметта на мускулите знае, че трябва да се адаптира към добавената тежест. Тялото започва да вярва, че допълнителната тежест е придобита за постоянно, но всъщност не е. Резултатът в мускулната памет е, че ще реагира по начина, по който го прави с допълнителната тежест. Този фитнес феномен води до подобряване на скоростта и бързината, когато свалите жилетката.
 

Плътност на мускулите и костите

 
Точно както тялото се адаптира към допълнителната тежест, ставайки по-силно и бързо, мускулите и костите също стават по-здрави, за да държат добавените от жилетката с тежести килограми. Първо мускулите стават по-здрави и нарастват, а след това и самите кости стават по-плътни и здрави, за да носят допълнителната тежест.
 
 
В магазинът ни може да намерите жилетки с тежести. Разполагаме с по-евтини и по-скъпи варианти, както и с допълнителна екипировка за трениране.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес