Зареждане

Ето как олимпийския борец Jordan Burroughs тренира за златния медал

Ето как олимпийския борец Jordan Burroughs тренира за златния медал
Публикувано на: Август 27, 2020 в 12:00 ч

С отлагането на Олимпийските игри в Токио за следващата година, надеждите за явяване през 2020, които Jordan Burroughs набързо бяха изпарени, но това не повлиява по никакъв начин на отдадеността му към спорта. За да запази своите килограми той остава изключително фокусиран върху тренировките и храненето.

Burroughs наскоро разкри на своите почитатели как се подготвя, като представи тренировката, водена от неговия треньор, Mark Manning, главен треньор на отбора по борба на университета в Небраска.

“Най-важните неща, които са ти необходими за да бъдеш най-добър в света са физическата, психическата и емоционалната подготовка. Затова и изискваме много от него по отношение на кардиото, а и самите тренировки - това е сериозно физическо натоварване” - разказва Manning. “Тежка тренировка е, но осигурява наистина добра цялостна подготовка.”

“Харесва ми да тренирам рано сутрин, за да имам време да прекарам останалата част от деня със семейството си и да правя нещата, които обичам,” - споделя Burroughs. “Наистина се опитвам да бъда максимално ефикасен с усилията си каквото и да правя.”

Тренировката за златен медал на Jordan Burrough


Ако искаш да пробваш тренировката на Burrough, направи я цялата 2 пъти, с 5 минути почивка между двата рунда. Разбира се, адаптирай според физическата ти подготовка.

Кондиционни тренировки

Интервални спринтове на въздушно колело
10 рунда, 20 секунди

“За кардиото на Jordan залагаме на кратки натоварвания. Тялото му има нужда от мощ, сила и бързина, но също и издръжливостта да повтаря усилията с всяко повторение,” - споделя Manning.

Набирания и ластици
1А: Набирания
20 повторения

1B: Step-and-press с ластици
30 секунди
 

 
“В борбата много неща зависят от способността ми да атакувам, което означава да стигна до крака на противника. И докато той се опитва да се измъкне, моята цел е да придърпам крака му към гърдите си, за да довърша тейкдауна,” - разказва Burroughs. “Затова тренирам много с ластици и се набирам, за да съм сигурен, че ще имам необходимата сила и опора в гърба.”

2A: Набирания с обратен захват
20 повторения

2B: Snap Down с ластици
30 секунди

“С ластиците тренира горната част на тялото, докато краката му остават свободни за движение.” - обяснява Manning.

Тежки въжета (бойни въжета)

1: Редуващи се вълни
3 серии по 30 секунди с 30-секундни почивки

2: Двойни сламове
3 серии по 30 секунди с 30-секундни почивки

“Бойните въжета симулират двубой по борба от страна на играта с ръце. Ако ще се бориш много с ръце, то ще ти трябва много сила и издръжливост в раменете и предмишниците, ако искаш да оцелееш всичките 60 минути.”
 

Стойка и движения

Движение в бойна позиция
30-секундни рундове

“Заедно с Tyler Berger, треньор-асистент в UNL, ще тренират различни стойки и динамична игра с крака, за да бъде Burroughs готов за всяка ситуация.” - споделя Manning.

Практически техники

Контриращи атаки
5 повторения

“Ще вкараме малко истинска борба в тренировката - няколко тейкдауна.” - разказва Manning. “Jordan ще потренира известният му double-leg, за да затвърди техниката.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес