Зареждане

Шон Стрикланд отхвърля евентуален сблъсък с Робърт Уитакър: Ще чакам

Шон Стрикланд отхвърля евентуален сблъсък с Робърт Уитакър: Ще чакам
Публикувано на: Юни 26, 2024 в 20:00 ч
Бившият шампион на UFC в средна категория Шон Стрикланд не планира да се изправи срещу Робърт Уитакър, тъй като чака нов шанс за титла.

Стрикланд идва след победа с разделено решение над бившия претендент за титлата Пауло Коста на UFC 302 по-рано този месец. Той се върна в графата на победителите, след като загуби титлата в средна категория при първата си защита на UFC 297.

Стрикланд и Уитакър са следващите двама състезатели в средна категория, които ще получат шанс да се изправят срещу победителя от мача между Дрикус дю Плесис и Израел Адесаня. Дю Плесис, който победи Стрикланд за титлата, ще се изправи срещу Адесаня в главното събитие на UFC 305 в Пърт.

След като отстрани Коста и предприе поредица от кратки двубои, Стрикланд иска UFC да му плати под формата на незабавен шанс за титлата. Уитакър победи Икрам Алискеров на UFC Saudi Arabia миналия уикенд, което допълнително усложни картината на титлата в средна категория.

Всеки, който се надява Стрикланд да се изправи срещу Уитакър в евентуален двубой с претендент №1, ще трябва да намали тези надежди.

Шон Стрикланд отказва да се бие с Робърт Уитакър като претендент за титлата №1

В неотдавнашен туит Стрикланд отхвърли възможността да се изправи срещу Уиттакър в следващия мач.


"Продължават да ме канят да се бия с Робърт Уитакър", написа Стрикланд в Туитър. "Победих Изи, светът знае, че съм победил Дрикъс. Уитакър загуби и от двамата. Аз съм претендент номер 1, защитих това място с лекота срещу Коста.

Ще чакам..."

Стрикланд и Уитакър се надяват на реванши, независимо от резултата от двубоя между дю Плесис и Адесаня. Уитакър загуби от Дю Плесис на UFC 290 с TKO и има две загуби в актива си срещу Адесаня.

Стрикланд направи един от най-големите обрати в историята на UFC, когато детронира Адесаня на UFC 293. По време на престоя си в UFC той е победил Абус Магомедов, Насурдин Имамов и Джам Хермансън.

Макар че мачът с Уитакър има смисъл и за двете страни, Стрикланд не отстъпва от изчакването си и времето ще покаже дали планът му ще се получи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес