Зареждане

Белал Мохамед: Хабиб проправи пътя за мюсюлманите в UFC

Белал Мохамед: Хабиб проправи пътя за мюсюлманите в UFC
Публикувано на: Септември 28, 2024 в 02:00 ч
Настоящият носител на титлата в полусредна категория на UFC (до 77 кг), американецът Белал Мохамед, говори за члена на Залата на славата на UFC Хабиб Нурмагомедов. Двамата се сближиха през последните години и Нурмагомедов тренираше Белал за няколко от срещите му.

Благодарение на това в момента Мохамед е шампион в полусредна категория. През лятото на тази година Белал успя да победи Леон Едуардс и го свали от трона на категорията. Сега той иска да брани титлата срещу Камару Усман или Шавкат Рахмонов.

Все още не е ясно кога и къде ще видим Белал в клетката. В последно време той не спира да ръси суперлативи по адрес на Нурмагомедов. Ето какво каза Мохамед за дагестанеца в една от последните си изяви за медиите:

„За Хабиб Нурмагомедов беше различно, защото той беше първият мюсюлмански шампион в UFC. Той проправи пътя за всички нас. Успехът му беше неочакван, особено след като той донесе религията в света на битките. Никой не беше виждал нещо подобно преди. Сега хората разбират важността на религията. 

Когато Хабиб говори за уважение към родителите и за религията повече, отколкото за себе си, той поставя нов стандарт за това какъв трябва да бъде мюсюлманският боец. Той е скромен и не показва колите или дрехите си. Хабиб беше пионер и сега все повече бойци като него следват примера му.“, каза Мохамед, цитиран от порталът BJ Penn.

Ще успее ли Мохамед да запази титлата си в полусредна категория ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес